Gjeterhundprøve #2 med Squid

Fram til Jen blir klar til å konkurranser, så får Fanny og jeg konkurrere mot hverandre med samme hund ;)Jeg fikk låne Squid for å kjøre backup-prøven på Lekeberga, sånn at jeg skulle få litt trening selv. Det var varmt og trykkende i været og bra sauer.

Squid gjorde en perfekt utgang (20 av 20) og opptak (10 av 10). Vi mistet 5 poeng på inndrivingen (15 av 20), men 45 av 50 på hentet skal vi være fornøyd med. Interessant at hun fikk full pott på den delen hun skal fikse selv uten min innblanding, men der hvor far skal styre forsvinner det poeng. 😉

På ”fösningen” var hun litt av linjen (8 av 10). Første benet av drivingen var perfekt, men så begynte jeg å miste litt fokus og ble stående like ved den siste grinden og beundre min kloke og lydige hund,  istedet for å gå til kveet. Sauene, som hadde stor respekt for mennesker, følte seg presset av den dumme gubben som sto i veien, så de sprang 1 og 1 på linje gjennom grinden og derfor så ble det en veldig dårlig linje til kveet (10 av 20).

Dermed ble jeg sen til kveet og en sau stakk mot utgangen. Igjen var jeg sen med å sende hunden, og Squid stoppet utbryteren med en hockeyinspirert takling. Vi fikk kontroll igjen, og Squid er veldig flink til å roe seg ned igjen etter slike episoder, men jeg valgte å bryte her.

Brilliant dog, shame about husse. Dette kan bli skikkelig bra bare jeg får litt mer rutine.

3 svar på ”Gjeterhundprøve #2 med Squid

  1. Hämtet var superduper fint och ni var jätteduktiga!
    Önskar jag kunde säga samma sak om filmningen, men jag skyller på det blåa bandet. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.