Vallhundskurs och parning

Igår kom jag hem efter fem dagars vallhundskurs för Derek Scrimgeour på Pensionat Udden i Skinnskatteberg. Jag har gått för Derek en gång tidigare, för drygt tre år sedan. Jag gillar Dereks träning och jag gillar hans avslappnade attityd. Det märks att han har erfarenhet och är trygg i sina råd. Jag hade med både Squid och Jen (som vi köpte av Derek för en dryg månad sedan), men det blev mest Squid som fick träna. Squid var ganska het och galen, speciellt de första dagarna. Det var lite som att gå tillbaka några månader i tiden, men egentligen var det ganska bra. Hunden får gärna vara duktig på tävling (som förra torsdagen), men visa sämre sidor på kurs, så att man vet hur man ska lösa problemen. Derek gillade i alla fall Squid och tyckte att hon var duktig för sin ålder. Det sämsta med henne var namnet, tyckte han 😀 Jen fick ett par träningspass och jag inser att jag nog har underskattat henne lite. Trots att hon är så snäll och lätt att hantera, är hon enormt modig och stark mot fåren. Ingen stress eller osäkerhet, bara rakt på med lugna steg. Jag saknar en lugn fårgrupp hemma att träna på med henne, mina träningsfår är lite för lättsplittrade och snabba, och de håller sig helst inte till folk. Vi väntar fortfarande på att gotlänningarna ska lamma, men det verkar dröja. De är ju annars lite lugnare att hålla på med.

Thomas åkte till Norge igår för att hjälpa till att göra vår kennels första kull! Emenems Fly är parad med Killiebrae Hemp, en erfaren herre på 11 år. Jag har träffat flera avkommor efter Hemp och gillar dem skarpt. Han har dessutom en imponerande hälsostatistik, inte ett enda HD-fel bland de många röntgade avkommorna. Thomas stannar tills imorgon då det förhoppningsvis blir en parning till. Nu håller vi tummarna för att det kommer en stor kull med både hanar och tikar runt den 1 augusti!

4 svar på ”Vallhundskurs och parning

  1. Vad kul med valpar 🙂 Vad kul med kurs för Derek Scrimgeour. Jag är nybörjare i vallning och blev rekommenderad hans bok som jag läst och försöker översätta i praktiken. Vet ni om Derek kanske dyker upp i Fjugesta framöver?

  2. Michaela: Nej, jag tror inte att Derek dyker upp här. Han håller rätt mycket kurser på Pensionat Udden i Skinnskatteberg och det är ju inte så långt härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.