Första ligg-träningen med Wilco

Ytterligare en ”första-” film idag. Jag bestämde mig för att testa att lära honom att lägga sig. Målsättningen är att han ska lägga sig bakåt med alla fyra tassarna stilla. Det här är bara ett av flera olika lägganden som han kommer att lära sig så småningom (det här beteendet döper jag sedan till ”dekk” och använder till exempel i fjärrdirigeringen), men det kändes som det bästa att börja med. I första träningspasset tänkte jag bara testa lite och se vad han gjorde. Normalt sett brukar jag fånga lägganden i vardagen innan jag provar det i formella träningspass, men det har vi inte gjort den här gången. Jag var precis på väg att avbryta passet och vänta med det här en stund, när han plötsligt la sig ner:

I nästa pass kom han snabbt in på rätt spår och vi fick ganska många hyfsade repetitioner:

Nästa steg blir att han ska bli mindre beroende av att ha godbithanden så nära näsan, och att jag ökar kriterierna för att tassarna ska vara helt stilla.

6 svar på ”Första ligg-träningen med Wilco

  1. Alltså seriöst, jag försökte klicka Minka för att sätta nosen mot en targetsticka men nä…. Hon FATTAR INGET. Tur att hon är söt 😀

    Jag skickar henne på bootcamp till dig om några veckor om hon fortfarande är lika korkad…

    • De är ju olika individer. Wilco förvånar mig med sin otroliga lättlärdhet. Kanske jag äntligen har fått en sådan där smart border collie som folk brukar prata om 😀

  2. Jättekul med ”första-träningspass-video”!! Hoppas du lägger ut fler och även fortsättningen på de momenten:)

    Mvh Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.