Första hela balansbommen med running contacts

Det här har gått snabbt! Vi fick hem banan i torsdags. I fredags körde jag nedfarten från bordet. Idag la jag till först en lastpall och sedan en lastpall till på höjden. Fick hög lyckandeprocent (80-90%) trots att jag ökade svårighetsgraden i form av egen position och rörelse. På kvällen satte vi ihop hela balansbommen och baklängeskedjade den. Hon var förvånansvärt säker och jag upplevde att hon bara hoppade när hon liksom tappade balansen lite och blev osäker över bommen. Hon tyckte att det var lite läskigt med höjden och den smala plankan (det trodde jag aldrig om henne!). Jag tror att det blir ännu bättre när hon får upp farten och självförtoendet. Först skickade jag henne bara in i buren, men när vi började köra hela hindret tyckte jag att det blev lättare att få framåtsug och fart om jag skickade till medhjälpare med godis, så det gjorde vi. Får köra med hinder/bur efter imorgon eller något. Här kommer en liten film. Jag gillar att hon träffar så lågt och tydligt på kontaktfältet!

7 svar på ”Första hela balansbommen med running contacts

  1. Mija: Har väl inte bestämt mig för om jag ska träna in tighta svängar efter running contacts eller om jag bara ska köra på nosduttarna när jag vill ha viktförskjutning och sväng. Lutar åt det senare alternativet, men det gäller ju att få signalkontroll också…

    Jag har två olika signaler: ”Spring” för RC och ”Tryck” för nosduttarna. Men vi har ju inte kört nosduttar på hel balansbom än. Ska jobba lite på det på gungan i veckan hade jag tänkt. Där ska vi ju ändå ha dem.

  2. Ser veldig bra ut! =D Er kriteriet at hun skal springe hele hinderet eller godtar du et eventuelt hopp midt på stigen dersom feltet sitter? Hvordan vil du gå videre når du skal trene inn mønet (A-et)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.