Ensam igen…

Thomas har åkt bort igen, på sökläger i Kloten. Egentligen var det tänkt att jag skulle vara med också, men det blev inte så. Vi har inte tränat sök på jättelänge och jag tror nog inte att vi kommer att satsa på det. Dessutom är det ju bra om någon är hemma och passar alla fåren, det ser ut som att gotlandstackorna tänker lamma när som helst (Men det har vi ju trott länge…). Samtidigt närmar sig SM (PM kom i posten idag) och jag vill träna, känner inte riktigt att vi är i form just nu. Vi har inte tävlat sedan Oxelösund i början av maj och hade inga tävlingar inplanerade innan SM. Som tur var fick jag efteranmäla till Kumla BKs inofficiella agilitytävling på lördag, när jag ändå är hemma. Det känns kanonbra! På söndag åker vi och vallar i Södertälje med Anna och Krille.

Träningen på hemmaplan går rätt bra, men det är svettigt i värmen! Det är så mycket att träna på. Squid börjar få kläm på det mesta i agilityväg nu. Vi behöver få ihop hela gungbrädan, men delarna ser väldigt bra ut. Slalom funkar kanonbra och hennes springande kontaktfält är bra nog för klass I. Vi ligger väl lite efter när det gäller ströhinder som platt tunnel, långhopp och däck, men det är ju snabbt fixar. Egentligen hade jag tänkt att vi skulle tävla i sommar, men det kan lika gärna vänta. Framför allt handlar det om att hon blir så extremt upphetsad runt andra hundar som kör agility. Inte nog med att hon blir upphetsad (vilket kanske hade varit lite bra), hon låter också. Extremt mycket. Hon är hundra gånger värre än mina tidigare border collies, vilket är konstigt eftersom de har varit så mycket mer tända på att köra agility. Vi tränar på det och det går framåt. Mycket tror jag kommer med mognad också. Så vi struntar i att tävla i sommar och fokuserar på att träna i tävlingsmiljön när jag tävlar med Shejpa.

2 svar på ”Ensam igen…

  1. Kul att det går bra med agility med squid, känner dock igen det där med upphetsningen när andra hundar kör agility. Kanske är en lite uschlig gen ger detta släktdrag;-)

  2. Sandra: Upphetsningen runt agilitybanan är nog ganska vanlig hos border collie, alla mina har haft det. Men jag tror inte att snälla Keep låter som Squid. Det är någonting i hästväg alltså. Jag är rädd att de skulle få klagomål från grannar och så på agilitytävlingar om hon fick hållas… 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.