Löpleif och SuperSquid

Är fortfarande lite ensam här hemma, men när jag tänker på det är det ganska skönt. Resten av sommaren blir intensiv, med kurser och tävlingar mest hela tiden. Idag åkte jag till klubben för att träna. Shejpa var verkligen inte i form. Det känns som att vi är helt osynkade just nu. Jag upptäckte precis att hon har börjat löpa, så det kan ju vara förklaringen. Dålig timing, precis innan SM, men inte helt oväntat, med tanke på att Fly löper. Dessutom hade jag nog förväntat mig att hon skulle börja löpa nu. Shejpa löper mest hela tiden och jag har länge funderat på att kastrera henne. Det får kanske göras under året, men jag har skjutit på det länge. De flesta man pratar med har väldigt bra erfarenheter av kastrering, men man är ju alltid oroligt för att någonting ska förändras. Största problemet har annars varit att hitta rätt tidpunkt. Man ska ju helst kastrera mitt mellan löp, och eftersom hon löper så ofta blir det ett ganska kort tidsspektrum. Ofta när vi har fullt upp med tävlingar.

Squid däremot, var helt strålande idag. Hon drar på i full fart när hon ska, och samlar sig och hoppar tight när hon ska. A-hindret ser riktigt bra ut, trots att vi aldrig egentligen tränat på det. Enda lilla problemet är att hon verkligen älskar det hindret. Hon upptäckte det själv och tycker att det är jättekul. Ibland tar hon en lite extra stor sväng mot A-hindret när vi egentligen ska svänga åt andra hållet, men jag tror att det är ganska lätt att lösa. Squid kan nog bli en riktigt rolig agilityhund, hon har mer driv än Shejpa, samtidigt som hon tänker mer än mina tidigare border collies. Jag tycker också att hon börjar hoppa riktigt bra, det ska bli kul med hoppteknikkurs nästa helg.

Efter agilityträningen åkte vi till Sandra och Vide för att valla lite (och för att ta en månadsbild på Vide enligt strikta instruktioner ifrån mormor Anna). Squid fick valla en del på lite motsträviga tackor och var riktigt duktig! Kombinationen av att hon har full koll på fåren och att jag har full kontroll över henne är så häftig. Jag ser fram emot söndagens träning i Södertälje. Fly fick också valla lite och båda hundarna har lite svårt när det blir hög växtlighet och svårt att se fåren. Jag antar att det är en träningsfråga. På hemmaplan har det inte kommit några nya lamm, men det känns som att de kommer att komma när som helst. Förhoppningsvis kan jag flytta tackan med det första lammet till de andra dräktiga tackorna, så att jag har fyra får kvar att träna på. Jag har ju anmält båda hundarna till IK-1 om några veckort, och det är mycket kvar att träna på…

2 svar på ”Löpleif och SuperSquid

  1. Lovis löpte ju åxå alldeles för ofta, där fick vi helt enkelt kastrera snabbt som attan när hon slutat löpa typ… Har inget negativt att säga. Möjligen har hon blivit lite bitchig. Och pälsen är ju ganska luddig. Men annars är hon jättebra och rolig att jobba med.

  2. jag har nyligen kastrerat min tik då hon löpte så otroligt ofta och blev jätte dålig i magen under varje löp och skendräkighet…svårt att hålla henne i bra hull 🙁 hon kastrerades ca 4 veckor efter att hon hade slutat löpa. hon var rätt gnällig i början ( hon hade blivit skendräktig när hon kastrerades) . nu har gnällandet avtagit lite. hon är mycket piggare nu och mycket mer lyhörd 🙂 det är jätte skönt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.