Vallning på Eknäs och nya bilproblem

Då var man hemma igen, en dag för sent på grund av nya bilproblem. I lördags åkte vi till Kumla BK för att starta på den inofficiella tävlingen. Shejpa var djupt inne i löpdimman och var inte riktigt sig själv. I första agilityklassen sprang hon förbi slalom. I andra agilityklassen körde vi felfritt fram till slalom och sedan belönade jag den när hon tog den på första försöket. Hoppklassen struntade vi i. Squid fick vara ute och träna en hel del runt agilitybanan. I jämförelse med sist hon såg agility, i Oxelösund, var hon riktigt duktig! Så länge jag höll henne upptagen med träning uppförde hon sig bra och höll fullt fokus på mig utan att låta. Det var nästan så att jag önskade att jag hade anmält henne till tävlingen också. Och jag började fundera på om hon inte ska få tävla i sommar i alla fall. Vi får väl se om hon fortsätter att uppföra sig bra på kommande tävlingar.

Efter agilityn åkte vi till Lillkyrka och tittade på vallhundstävlingar (Silverstaven, en lagtävling mellan några klubbar) där Anna och Arvid startade (och kom 3:a i IK-2). Tävlingen höll på länge, men på kvällen körde vi vidare mot Stallarholmen där vi skulle bo hos Anna och Krille under natten. Strax innan vi kom fram, fick jag punktering på ena framdäcket. Snälla Krille kom och hjälpte mig att sätta på reservhjulet så att vi kunde komma fram. Morgonen efter var det andra framdäcket platt också, så det var inte så mycket mer att göra med bilen på en söndag. Jag fick låna en bil till vallhundsträningen på Eknäs.


Fyra får och Squids rumpa

Träningen var riktigt, riktigt lyckad: Strålande sol, trevligt sällskap, fina får, duktiga hundar, härliga marker och en sjö där hundarna kunde svalka sig. Squid var helt annorlunda nu mot vad hon var under kursen veckan innan. Ingen hets alls, bara kloka, fina tankar. Det är otroligt vad snabbt det svänger i vallningen, förhoppningsvis är det inte bara dagsformen, utan också lärdomar från kursen och träningen efter den. Det som framför allt var annorlunda var hennes framdrivningar (när hunden tar fåren till föraren efter hämtet). Jag behövde varken styra eller bromsa, hon tog djuren till mig på ett kanonfint sätt och balanserade upp dem själv för att hålla den raka linjen. Vi gjorde också någon sned framdrivning där hon lyssnade jättebra. Fly var också duktig och lyssnade riktigt bra. Hon blev dock ganska medtagen i värmen och ska nog få ta det ganska lugnt i sommar om det är varmt. Både Fly och Squid hade problem att jobba i högt gräs. De tappade tråden i utgångarna och ville helst gå där det var kortare. Nu vet jag vad vi ska jobba på i kohagen med det höga gräset under veckan…


”Hallå! Man försvinner ju i gräset här”

Jag fick stanna en natt till i Stallarholmen och sedan ägna förmiddagen åt att köpa nya däck och få dem på bilen. Nu är jag äntligen hemma efter ett stop på Coop där veckans mat handlades in. Imorgon börjar valplägret som Anna och jag ska hålla. Det ska bli jätteroligt! Thomas har varit fyra dagar på sökläger i Kloten och åkte direkt vidare till en tränarutbildning som han håller i Norge. Själv ska jag städa och ångrar bittert att jag sparade det tills nu (trodde ju att jag skulle komma hem igår, inte idag…).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.