Artonde januari

Just när man började få hopp om att kunna träna en del utomhus, började det snöa. Det har kommit minst två decimeter och det snöar fortfarane. Vilken besvikelse! Vi hann i alla fall träna en del i helgen innan snön kom. Ingvil och Grethe var här och vi turades om att hjälpa varandra både igår och idag (fast idag fick vi bryta efter lunch för att gästerna skulle lyckas ta sig hem i snön).

Igår började jag med Pi. Hon är härlig att träna! Härligt fokus och attityd i fria följet trots att vi inte har tränat det på länge. Hennes uthållighet är det verkligen inget fel på. Läggande under gång var fint och en apportering fungerade bra. Sedan körde vi rutan, som är största problemmomentet i klass II. Hon är helt enkelt inte säker nog på uppgiften (speciellt inte när det var typ tre månader sedan vi gjorde det sist…) och började med att apportera en kon. Vi skulle behöva träna ofta och mycket och bygga lika mycket värde för rutan som hon har för buren eller för en apport.

Shejpa fick ett kort pass som gick kanonbra! Har oroat mig lite för hennes fart och motivation, men idag var den på topp! Vi tränade på 270-graderssvängar och piffade upp det med burlekar.

Squid fick påbörja lite sökträning, dels springa mellan två figuranter och leka med dem (på planen), dels hennes första vindövningar där hon fick springa fritt och få vittring av figurant under kamouflagenät. Det tyckte hon var kul och spännande. Hon kan absolut bli bättre på att leka med figuranterna, jag tror att mat hade fungerat bättre i dagsläget, men jag ser ingen poäng i att vänja henne vid det. Det ställer krav på att figuranterna verkligen kan leka, men jag tror också att det kommer bli helt annorlunda när hon blir äldre. Nu håller hon dessutom på att byta tänder, vilket gör leken lite sämre. Idag fick hon i princip samma övningar, bara lite svårare, och jag var jättenöjd med resultatet. På sista vindövningen sprang hon en liten omväg, upp på en hög med korrugerad plåt och gled ner på andra sidan. Kanske en önskan om att bli ruinsökhund? 😀

Jag hade dåligt samvete för Missy, som inte fick göra något kul igår (förrutom lite inomhusträning sent på kvällen), så jag tog med henne ut på joggingrunda i morse och sedan fick hon träna som första hund och fick ett ganska långt pass. Det mesta funkar bra, det är bara det att hon är lite för het för att jag ska känna mig riktigt glad. Och så är det en del detaljer vi måste fixa med… konskicken, placeringen i rutan, ett omtag på vittringspinnen, signalkontrollen i dumrutan, sättandena i fjärren… Jag ser fram emot kurs med Maria Hagström! Behöver absolut en hel del inspiration för att komma vidare, och det brukar jag få av Maria! Det ska också bli kul att få Maria att titta på Squid och få tips om hur vi ska gå vidare med lydnaden.

Nu har alla hundarna fått var sin fryst kalkonhals, så de är upptagna en stund och har det mysigt. Nej, vänta, Shejpa är naturligtvis klar med sin, hon hade nog slagit världsrekord om det fanns ett sådant.

6 svar på ”Artonde januari

 1. Her har det snødd minst 30 cm på noen få timer! Fikk nesten ikke opp døra isted… Håper du har fått sjekket bremsene på bilen, så det går an å kjøre i dette fæle været!

 2. Tar hatten av for deg, Fanny, som klarer å opprettholde høye ambisjoner på vegne av de eldre hundene (Missy og Shejpa) til tross for nye og mer spennende konkurransespirer i rekken :o))

  Stå på!

 3. Jeg er innesnødd! Har prøvd en time, men klarer rett og slett ikke å spa ut bilen. Spaden er for liten og oppkjørselen for stor. Så får sitte her og lese blogger til Sigurd kommer hjem med stor bil og ny, større spade. Ved nærmere ettertanke er det ikke så verst å være innesnødd likevel. Kakao og internett 🙂

 4. Hahahaha! Va underbart att det inte bara är min Enzo som gillar konor! Jag undrar hur det ska gå vid dirigeringsapporteringen i eliten. Kommer han ta konan direkt, eller plocka in alla tre apporterna och SEN konan?

  Älskar din blogg, har lärt mig massor från den! Och jag ser fram emot att åka ner till Son på lydnadsläger i sommar!

  Må så gott!
  Martina och grabbarna

 5. Lina: Kalkonhalsar och kycklinghalsar får vi genom Vom og Hundemat (och vi säljer dem, men det är bra att beställa på förhand). Kalkonhalsar är grymma snacks. Kycklinghalsar blir grymma godbitar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.