Shejping med Shejpa

Idag är det hittils bara Shejpa som har haft det roligt. Vi var på inomhusträning i ridhuset och tränade agility. Rätt bra attityd och bra fart, men jag lyckades inte hålla träningpassen korta nog. Nästa vecka får det bli en kombination och sedan paus direkt. Väl hemma satte jag valpen på dagis (skoj i hundgården ihop med Pax och Pi) och tränade tricks med Shejpa. Jag är verkligen dålig på att träna tricks med henne jämfört med hur mycket jag har gjort med de andra hundarna. Det är lite pinsamt och jag har bestämt mig för att det ska bli ändring på den saken! Idag filmade jag lite gamla tricks som vi plockade fram ur repertoaren. Handståendet har jag liksom inte gjort någonting med på jättelänge, eftersom jag inte tror att jag lärde in det så bra som jag hade kunnat göra. Men jag tror att jag ska försöka ta tag i det igen, det kan ju knappast bli sämre i alla fall.

Sedan tränade vi på et nytt trick, att lyfta en framtass och hålla den stilla. Filmade hela andra passet och la ut det (första passet gick mest ut på att få henne att förstå att det var tassen som skulle lyftas). Jag fokuserade på att få henne att hålla tassen uppe istället för att ta ner den direkt, och på att få höga lyft. Intressant träningspass, tycker jag. Jag borde naturligtvis ha brutit av med lek flera gånger under passet, det är alldeles för länge för att koncentrera sig på att lära nytt utan break. Här tycker jag i alla fall att det är tydligt hur lugna kriterier (håll tassen stilla) skapar lugn i hunden. Jag väljer nästan alltid passiva beteenden när jag tränar tricks med Shejpa, hon är galen nog som det är…

7 svar på ”Shejping med Shejpa

 1. Gud vad söt Shejpa är när hon har huvudet mellan framtassarna, öronen hänger så sött då!:D
  Jätteroligt att du visar filmer. Ni är så duktiga!

 2. Gud vad duktiga nu är alltså! 😀
  Hur har du lärt henne ”stå på händer” & huvudet mellan framtassarna? 🙂 Så duktiga!!!
  Hoppas jag får svar.
  Ha det bra.

  /Hannah & fjärilshundarna. <3

 3. Åh vad hon är söt 🙂 Vad blev hon inmätt till för agilityn? Jag vet ju att hon tävlar medium men det måste varit på gränsen eller? Mäter dom vid manken i Norge som i Sverige eller över ryggen som i många andra länder? Lycka till i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.