Andra inofficiella tävlingen för Squid

I helgen har vi haft agilitytränarutbildning och idag tog jag med mig några elever som är klara för tävling och körde en inofficiell tävling med två hoppklasser och två agilityklasser. Squid var jättefin på förmiddagen, under hoppklasserna. Vann den första felfritt och kom trea i den andra med en rivning. Hon river så sällan att jag blev väldigt förvånad, men det var regnigt och blött så det kanske påverkade. Andra loppet kändes bättre än första, trots rivningen. Vår tränarelev Mari med Micke vann den andra hoppklassen. De tävlar än så länge bara hoppklass, men med tanke på hur kontaktfälten har sätt ut på träning i helgen är det bara att anmäla till agilityklass! Shejpa vann första hoppklassen i medium, men i nästa lopp tog hon två lååånga svängar ut till kanten på banan. Jag tror att hon inte kunde motstå lukten från restaurangtältet intill… Vi kom tvåa, med en jättedålig tid.

I första agilityklassen stack Shejpa iväg igen. Jag tog henne av banan direkt och diskade oss. Skulle naturligtvis gjort det redan i hopploppet. Det hade effekt i alla fall, för i andra agilityklassen gick hon fint och vann. Squid verkade trött under eftermiddagens agilitylopp, gick in fel i slalom i båda loppen och gjorde lite virriga saker. Kanske är det så att de unga hundarna blir trötta av att tävla. Fyra lopp på en kort dag är ju ganska mycket i en tävlingsmilljö. Jag var kanske också lite trött och gjorde saker som inte var perfekta. Squid kräver mycket mer precision än Shejpa i handlingsväg. Dels handlar det naturligtvis om att vi inte är samkörda än, men den största biten handlar nog om att jag har tränat henne till att verkligen vara uppmärksam på min handling. Speciellt utmanande är det att få till min inbromsning i rätt tid och i rätt grad. Med Shejpa finns det ju inget som heter för mycket inbromsning, men Squid vänder innan hindret (hände i första agilityklassen) eller svänger för tight (hände i första hopploppet, det vi vann, på hopphindret efter långhoppet) om jag bromsar för tidigt eller för mycket. Det är fantastiskt att kunna styra så precist, jag måste bara vänja mig. Kontaktfälten på gungbrädan var jag jättenöjd med! A-hindret funkade inte alls, men det insåg jag redan igår när jag tränade på det hemma. Vi har tränat alldeles för lite på A-hinder. Mitt kom ut från vinterförvaringen igår… Jag ska sänka det och gradvis höja det under veckan för att få fram rätt teknik. Balansbommen var inte med, så den fick vi tyvärr inte testa.

6 svar på ”Andra inofficiella tävlingen för Squid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.