13 år gamla träningsdagböcker

Jag är jätteglad över att jag har sparat mina gamla träningsdagböcker från Twiggys valptid. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av några utdrag från dem (med stavfel och allt).

Fina gamla träningsdagböcker

Lördag 7/6 1997
Vi hämtade henne på morgonen. Åkte i bil, men rastade en gång i timmen. Hon gick lös fint på det första stället, men på det andra var det för trafikerat. Hon låg mellan mig och Jonathan i en låda som hon nu ska ha som sovplats. När vi kom hem gick vi en liten promenad (lös) och hälsade på Kerstin. Hon var lite reserverad. Speciellt mot Owe. Hon är väldigt ”mammig” och vill hälst krypa upp i knät på mig. På kvällen kunde jag engagera henne i föremålslek.

Söndag 8/6 1997
Twiggy har hunnit anpassa sig och idag var det full rulle. Bamse kom hem på morgonen. Han tycks acceptera henne, men han har rytit till flera gånger. Twiggy har gått med på att ligga i sin hage själv. Vi har varit på GMBK i två timmar och hon har träffat Tessa, Mina och Nora. Hon sprang runt i skogen och hon doppade benen i en lerpöl. Efteråt blev hon väldigt trött. Idag är hon mycket piggare och gladare men rädd för dörrar. Hon går lös hela tiden. I förmiddags var vi hoss Martina och hälsade på Ronja.

Måndag 9/6 1997
Idag har hon varit lite mer självständig. Hon har kommit över den första rädslan, nu undersöker hon allt – med munnen. Hon kan ”sitt” med lite hjälp, men läggandet förstår hon inte alls. Hon kommer fint på inkallning för det mesta, har börjat köra ”kurra gömma” med henne. När man leker kommer hon glatt tillbaka med leksaken, hon har rätt intensitet i springande, gripande och hämtande. Hon hälsar gärna på människor – för gärna kanske. Hon ska inte få hälsa på alla.

Tisdag 10/6 till Fredagen 13/6
Twiggy biter på allt! Hon har fått tugga på märgben i stället. Nätterna flyter bra, hon sover hela natten för det mesta. Hon springer gärna fram till andra hundar och människor, något som jag försöker vänja henne av med. Följa övningar går bra – ett tag, hon kan inte koncentrera sig speciellt länge. Hon har ingen riktig ”kämpar-anda”, om man kastar en leksak och hon inte hittar den direkt så tar hon bara något annat och lägger sig och gnager… (Badade en gång i Horsikan)

Söndaf 15/6 1997
Twiggy är verkligen lekfull! Hon tycker mycket om spårapporten, men själva spåret förstod hon sig inte på. Hon kommer inte ända fram med lek föremål. Nu ska jag börja lära henne hit och nej! Sittandet går bra, samma sak med liggandet, även om det inte har kommit lika långt.

Måndag 16/6 1997
Hon var jättefin när vi tränade. Följaövningarna fattar hon nu, hon är så söt! Hon börjar förstå läggandet om man lägger handen på marken. Hon tar sig fler och fler friheter…

Tisdag 17/6 -97
Twiggy följde med till GMBK. Hon träffade Snoddas, Mariannes mellanschnauzer. De kom bra överens. Hon var verkligen glad i andra hundar. Marianne gav mig några tips:
– Hålla en godis, men ge den först när hon tittar
– Träna ingångarna redan nu
– Bara låta henne träffa snälla hundar av olika ras.
– Aldrig säga nej!
Följaövn gick jättebra idag med.

Onsdag-Torsdag 18-19/6 1997
Jag har börjat utveckla ”plocka föremål”, hon tycker att det är kul med spårapporterna. Hon kommer fint med leksakerna, men om man springer ifrån henne när hon har en leksak eller kallar in henne så släpper hon…

Måndag 23/6 -97
Äntligen har jag lyckats få henne att leta lite föremål, med och utan snöre. Tyvärr letar hon inte speciellt bra utan går mer på synen. Jag får göra det svårare och svårare efterhand och gå tillbaka till snöre när jag ökar svårigheterna. Vi var i Mölndal C och miljötränade. Det gick bra tills det började regna. Hon gillar inte regnet. På natten sov hon i buren, jag kunde till och med lämna henne i den.

Tisdag 24/6 -97
Twiggy är väldigt fin på att ta kontakt. Hon gör det jättebra när man sitter framför henne, bra när hon sitter i utgångsställning och ganska bra när hon ligger med godis på tassen.

5 svar på ”13 år gamla träningsdagböcker

  1. Ååh vad fantastiskt kul att läsa! Minns du att hon ”välte” omkull på vägen på landet när hon hade lite bråttom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.