Agilityträning i Drøbak

Då är Squid, Epic och jag i Drøbak hos Karine och Catrine. När vi kom igår åkte vi direkt till ett ridhus i närheten för att träna agility ihop med ett ganska stort gäng. Ridhuset blev delat i två och en hopp- och en agilitykombination byggdes. Perfekt upplägg för oss som behöver träna på att träna när det händer mycket runt omkring. Squid uppförde sig alldeles utmärkt. Vi får nog bara leva med en del ljud när vi väntar på vår tur, men hon klarade av att sitta stilla i starterna och var koncentrerad på banan. Epic fick följa med in och träna lite han också. Han är supercool när det händer mycket runt omkring. Jag har börjat träna lite one jump med honom, med en bump istället för hoppbom. Det köpte han direkt och tycker att det är roligt.

Idag åkte vi tillbaka till ridhuset med ett lite mindre gäng och tränade i två timmar. Squid fick många repetitioner på att se andra köra och sedan gå direkt fram till start och sitta stilla. Jag fick också hjälp med en del störningsträning. Folk som sprang runt henne, kampade med hundar runt henne, klappade i händerna och tjoade och skrek. Innan vi tävlar nästa gång hoppas jag att vi kan komma till att hon kan sitta stilla bredvid en annan hund som sedan startar och kör en agilitybana. (Det klarade pinsamt nog hennes lillebror på 5 månader alldeles utmärkt redan idag.) Vi tränade inte bara på sitt. Vi byggde en enkel hoppkombination med sju hopphinder som det går att göra väldigt mycket roligt med. Squid fick också träna lite gungbräda. Hon har blivit kanonduktig på att göra fina nosduttar i ridhussanden. Gud vad jag längtar efter att tävla!

Imorgon blir det lydnadskurs i en konstgräshall i Drammen. Det ska bli roligt att tänka lite lydnad igen. Jag har många lydnadsmål för januari som vi måste jobba mer på. Att hålla kurs är alltid bra för motivationen.

5 svar på ”Agilityträning i Drøbak

  1. Funderer endel på om det er bra for nesen å nesedutte på grus eller i ridehussand. Legger du noe under, som for eksempel en bilmatte, når du trener mange repitisjoner feltapparatene på dårlig underlag? Og hva med konkuranser? Lurer på om jeg bare skal løse han ut før han kommer ned for å trykke, hvis det er jørme og småstein på banen?

    Micke virker ikke som å bry seg så mye om underlaget, men jeg er litt engstelig for at han kan ta skade av det? Hva tror du?

  2. Grus tränar jag som tur är aldrig på, så det har jag inte funderat så mycket över. Lera är inga problem, men är det grov grus är det kanske inte så trevligt (fast jag vet inte om det är så trevligt att köra agility på grov grus öht). Ridhussand har jag inga problem med. Jag brukade ha en matta under i ridhuset, men jag har slutat med det. Jag tränar och tävlar så mycket i ridhus att det är lättast att bara köra. Hundarna verkar inte bry sig och med tanke på hur de trycker nosen ner i sanden för att gripa leksaker eller äta hästskit, så tror jag inte att det är någon fara.

  3. Takk for svar!

    Nei det er kanskje ikke så ille med ridehussand, og nå på vinteren er det jo heller ikke problem på snø. Skulle bare ønske at vi kunne trene på gress, og ikke på grus, om sommeren 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.