Agilitykurser i vår

Vilken härlig start på året vi fick! Båda hundarna fortsatte att gå bra idag. Squid var ett beröringsfel från vinst i agilityklass 3, men kom istället tia. Shejpa kom 2:a i agilityklassen och blev därmed klar för SM. Hon nollade också hoppklassen, men fick lite stora vägar och placerade sig inte så bra. Banan var ganska enkel och fartig, så det blev många nollor. Squid lyckades att gå snabbast av alla i large, och vann hoppklassen idag också!

Squid har gått fantastiskt bra på den mycket hala mattan in Kista. Jag hade inga större förhoppningar, för jag mindes hur mycket Shejpa halkade för två år sedan när vi tävlade på den. Shejpa var bättre i år, men hon halkar fortfarande mycket mer än Squid. Det brukar ju vara largehundarna som halkar mest, men jag tror att den stora skillnaden mellan dem är att Squid nästan alltid landar i nästa hinders riktning. Hon behöver alltså sällan vända på marken, och hon siktar aldrig på fel hinder för att sedan behöva byta riktning i sista sekund.

Att kunna förutsäga och påverka hundens landningspunkt är någonting som jag har fokuserat mycket på i träningen av mina yngre hundar. Tyvärr kunde jag inte så mycket när jag startade med Shejpa, hon hade verkligen haft nytta av att kunna hoppa och svänga istället för att nästan alltid landa rakt fram och sedan svänga på marken.

I vår erbjuder jag några kurser där du kan få lära dig handling och träning där:

  • Hunden alltid vet vart han är på väg, vilket ökar farten och tar bort onödiga steg på banan.
  • Du kan förutsäga och påverka hundens landningspunkt vid varje hopp, vilket gör att hunden landar riktad mot nästa hinder efter varje hopp.
  • Enklelhet, tydlighet och konsekvens genomsyrar handlingen.

Jag håller en handlingskurs den 2-3 februari i ridhuset här hemma. Det finns några platser kvar. På kursen kommer det att finnas hundar på olika nivåer och träningen individanpassas så att du får träna på just det du och din hund behöver. Kursen fokuserar på att göra dig till en bättre handler såväl som på hur du kan träna din hund för att han ska förstå dina signaler bättre.

Jag kommer också att starta upp onlinekurser i agilityhandling. Det blir dels en upprepning av höstens ”Agilityhandling Grund Online”, och dels en fortsättningskurs för de som vill bygga vidare på kunskaperna från höstens kurs. Grundkursen handlar mycket om hur du får hunden att på ett så effektivt sätt som möjligt ta raksträckor, mjuka svängar och riktigt tighta svängar. Vi introducerar också bland annat framförbyten, bakombyten, serpentiner och threadlar. I fortsättningskursen fortsätter vi att utveckla kunskaperna med mer komplexa övningar och kombinationer.

Välkommen på kurs i år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.