Wilcos första kedjor

Idag filmade vi en liten film till vår onlinekurs i tävlingslydnad. Wilco fick prova på kedjor för första gången. Hade det inte varit för att vi behövde filmen till kurs hade jag inte gjort så många kedjor i rad, snarare försöker jag att lägga in små kedjor då och då i träningen. Wilco var dock en snäll demo-valp och gjorde de flesta kedjorna helt okej:

Wilco har tre personligheter. Han är supersmart i träning och oftast enkel och rolig att träna (om inte någon av de andra två personligheterna tar över). Han sover mycket och kan ofta vara ensam långa stunder där han bara tar det lugnt och slappnar av. Han sover hela nätterna och gärna länge på morgonen.

Och så har vi den tredje personligheten, som oftast kommer fram på kvällen. Då biter han i allt. Gärna i människor, men ännu hellre i inredningen och inte så gärna i alla de leksaker som ligger utspridda för att han ska ha något bättre att bita i. När han inte biter gillar han att skälla på blanka föremål, som matskålar, kastruller och termosar. Det är tur att han har de andra personligheterna också, för de är väldigt trevliga! Under kvällsrycket ångrar man många gånger att man skaffade valp, men som tur är vet man i alla fall att det går över…

13 svar på ”Wilcos första kedjor

  • Haha. Hade varit bra om han kunde bita i någon av de vuxna hundarna istället för på inredningen. Men de håller honom ganska kort. Jen leker med honom ibland på ett fint sätt.

 1. Känner väldigt väl igen rytmen du beskriver. Min valp är dvärgschnauzer och ännu bara 9 v, men hon sover också hela nätterna och har inte bråttom upp alls. Vill ta det lugnt på fm, och får ett kvällsryck…

 2. Hej!
  Jag såg något som heter ”Fågelhundtränarutbildningen 2014” . Finns det någon mer information om den?

  • Hej Mia!
   Det är en utbildning som Thomas håller i regi av Canis Stockholm, som pågår just nu. En del av utbildningen sker online, därav länken på hemsidan.

 3. Hej tror att brorsan och han är lite lika. Zpike sover mycket på dagarna när han är med mig på jobbet och får ofta ett busryck på kvällen. Men som tur är så busar han mest med Znowie som är lite för snäll och piper och ser lite lidande ut. Zpike drar gärna i kläderna på en när han själv vill och bär gärna på saker han hittar, men jag får inte honom att kampa med något när jag vill. Det hade ju varit kul om han vill göra det, men inte i mina kläder. Har du något tips på hur man ska få honom att dra när man själv vill.

  • Kul att höra om Zpike! Jag har varit borta i två veckor och det var spännande att träffa Wilco igen efter så länge. Han verkar lite mer jämn i humöret (dvs. lite piggare på förmiddagen och inte full lika galen på kvällen) och gillar fortfarande att bita i mig…

   Om valpen inte vill kampa så försöker jag börja med någon typ av jaktlek. En mjuk leksak med långt snöre (ex. en lång fleecefläta eller ett gosedjur i ett snöre) som man drar bort från hunden längs med marken. Jag passar på när valpen är pigg och på bushumör. Uppmuntra all interaktion med leksaken, så blir det nog snart både gripande och kamplek. Om han drar i den kan du släppa efter på snöret och ge honom känslan av vinst.

   Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.