Wilco RC och slalom

Hemma igen från GuldAgilityn (inga resultat att skryta om där, men en himla trevlig ”semester”!) och igång med Wilcos träning igen. I måndags testade jag att köra svängar av balansen istället för att springa rakt. Det gick ganska bra, så igår varierade vi mellan ”jajaja” som betyder att han ska följa min handling efter balansen (belönar från handen) och ”gågågå” som betyder att han ska ta hindret rakt fram (belönar med kastad belöning efter tunneln). Senare kommer jag också att träna på riktigt tighta svängar som jag kallar ”back” eller ”sväng” beroende på riktning. Så här såg de bästa repetitionerna i vårt sista pass ut:

Vi jobbar också med slalominlärning. I det här passet från i måndags började jag belöna från handen istället för att kasta belöning framåt, och jobbade på att han skulle stanna kvar i slalom trots störning av min rörelse:

Idag har jag börjat träna på 2på2av inför inlärning av gungan. Running contacts är ju mycket roligare, men på gungan måste hunden stanna. Det jag har gjort idag var att shejpa att han går ner från en soffkudde med framtassarna på golvet och fokus framåt. Nästa steg blir att göra det på en låda ute och lägga till fart och min rörelse. Sedan försöker vi överföra det beteendet till änden av gungbrädan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.