Vinteragility

Idag har vi haft ytterligare en solig och skön dag. Tyvärr orkar inte solstrålarna riktigt över träden och ner på vår gård på vintern, men det gick bra att träna både lydnad och agility ändå. Annat var det för fem år sedan – då fick vi ordentligt med snö den här veckan. Jag hoppas att snön kan hålla sig till några veckor i december den här vintern.

Det kan vara svårt att hitta motivation och inspiration till att hålla igång träningen under vintern. Vissa har tillgång till inomhushallar, men här är det långt till närmaste och både dyrt och tidskrävande med agilityträning inomhus. Det gäller att planera så att den träning man får på bra underlag blir optimal. Som tur är finns det mycket man kan träna på utan tillgång till agilityhinder eller konstgräs.

110214-1

Jag tycker att vintern är en ganska spännande period träningsmässigt. Det är nu man kan fundera över vad man behöver bli bättre på till nästa säsong, påbörja nya projekt och reparera beteenden som kanske blivit lite sämre under året. Jag vill gärna ge mina hundar en period av vila från ren agilityträning (blir ofta i samband med att jag reser bort i några veckor för att hålla kurs utomlands), samtidigt som jag vill ge dem lite extra styrketräning så att de kommer tillbaka starkare och snabbare näst säsongen börjar.

Idag har jag satt mig ner och skrivit ner vad jag tycker att mina tre tävlingshundar ska bli bättre på. Vad får vi fel på lite för ofta? I vilka situationer vågar jag inte lita på att den mest offensiva lösningen blir bra, utan säkrar upp istället? Var tappar vi tid? Jag behöver nog fundera lite mer, men listan är påbörjad. När jag vet vad jag vill förbättra, börjar jag fundera på vilka grunder jag kan lägga utan tillgång till agilityhinder. Hur kan jag öka hundens förståelse i den träning jag gör inne i köket, eller på gårdsplan? Kan jag träna något under skogspromenaderna? Jag funderar också på vad jag kan göra med ett eller två hopphinder på liten yta, medan det fortfarande är okej underlag ute.

Är du också intresserad av att göra den här vintern rolig och utvecklande? Häng med på min onlinekurs som handlar om just det här – att hålla igång träningen, utvecklas och ha roligt även när det är kallt, mörkt och halt ute.

Klicka här för mer information och anmälan

4 svar på ”Vinteragility

 1. Strålande idé! Vintern kan bli så trist, men det handlar ju bara om inställning och ha siktet på nästa säsong. Vinteragility låter verkligen som något som kan passa oss!

 2. Hej jag skulle vilja ställa några frågor till dig då jag har en uppgift i skolan. Jag skulle vara jätte tacksam om du kunde svara på dom 🙂

  1. Vilka egenskaper vill du ha i din hund ?
  2. Hur ofta tränar du ? Lägger du in vilodagar ?
  3. Hur tränar du kondition och styrka ?
  4. Hur tränar du mentalt med din hund ?
  5. Vilken del/delar i träningen anser du är viktigast ?
  6. Massage, stretching, täcken mm ?
  7. Uppvärmning, nedvarvning ?

  Mvh Ebba

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.