Vinteragility Online 2021/22

Snart är vintern här, och den intensiva utomhussäsongen är över. För många av oss innebär vintern vila från intensivt tränande och tävlande. Det kan också vara svårt att få tillgång till bra träningsmöjligheter på vintern när det är kallt och halt ute.

Men vintern behöver inte vara en paus från utveckling! Oavsett vilka träningsmöjligheter du har finns det mängder med träning du kan göra som kommer att göra din hund starkare, säkrare och och mer självständig inför nästa säsong. Vintern är den perfekta tiden för att lära in nya färdigheter, reparera beteenden som blivit sämre av tävlande och göra hundens muskler ännu starkare och kroppen mer stabil. Möt 2022 bättre förberedd än någonsin tidigare!

Efter fem år med Vinteragility i ungefär samma format kommer nu en uppdaterad och utökad variant där du får följa hundar på olika nivåer som utnyttjar vintern till max:

 • Epic, 11 år, ska använda vintern till att behålla styrka och flexibilitet i kroppen för att orka och hålla ännu en agilitysäsong.
 • Bud, 6 år, är mitt i karriären och ska bli starkare, snabbare och behålla explosiviteten. Vi ska också ta de chanser vi får att jobba på handling och banträning.
 • Spam och Fleet, 2 år, ska förberedas inför sin andra tävlingssäsong i agility.
 • Brioche, 5 månader, ska vara valp och lära sig alla viktiga grundkunskaper man behöver för att bli agilityhund.

110214-2

Kursen kommer att bestå av en mängd övningar som du kan välja mellan beroende på era behov. Om du  som deltagare med hund har ett speciellt problem du vill lösa under vintern hjälper jag dig att lägga upp en träningsplan för det. Den här kursen är väldigt individanpassad och du kan välja precis vad du vill lägga din tid på.

Kursen innehåller övningar på teman som:

 • Signalkontroll verbala signaler – Gör din hund mer självständig på dina verbala signaler. Hinderdiskriminering, svängar etc.
 • Kontaktfält – Öka fart, förståelse, självständighet och kontroll på stoppade kontaktfält –även utan tillgång till kontaktfältshinder!
 • Gungbräda – öka självförtroende, fart och självständighet på gungbrädan.
 • Running contacts – Förberedande övningar för dig som vill börja med running i vår, eller svängträning/proofing på liten yta för dig som redan är igång.
 • Starter – Börja året med en hund som verkligen vill och kan stanna kvar i starten utan att röra en tass
 • Balansövningar – Öka kärnmuskulatur och balans till nästa säsong
 • Hoppstyrka – Snabbare, starkare och mer kraftfull hund över hinder
 • Självständighet – Spara tid på banan genom att göra hunden mer självständig
 • Självkontroll – Lyssnar din hund på dig i alla lägen på banan? Jobba med hundens självkontroll och respons på dina signaler.

Kursen kommer att hållas i en Facebookgrupp där det kontinuerligt kommer nya övningar och videos. Du jobbar i din egen takt och behöver inte vara online på några speciella datum eller tider. Den här kursen passar utmärkt att gå som observatör eftersom du får mängder med övningar och inspiration på olika teman. Om du vill gå som deltagare med hund passar kursen för agilityhundar i alla åldrar och kan anpassas efter precis det du vill jobba på och de förutsättningar du har i vinter.

Kursen börjar den 1 december och pågår under hela vintern (till sista februari).

Pris 3000 SEK för deltagare med hund. 950 SEK för observatör.
JUST NU! 695 SEK för observatör!

  Välj vilken kurs du vill gå

  Deltagare med hundObservatör

  Ditt namn

  Din e-post

  Telefonnummer

  Din adress

  Postnummer och ort

  Hundens namn

  Hundens ras

  Hundens ålder

  Övriga upplysningar

  Jag accepterar att anmälan är bindande