Vårens kurser

Nu ligger många av vårens kurser ute på hemsidan. Jag har gjort om kurssidan en aning så att den ska bli mer användarvänlig och jag hoppas att jag har lyckats med det. Vi tar en omgång med kurser till på Lysaker eftersom vädret inte är så lätt att förutse i vinter (hade vi haft kurs här hemma idag hade nog hälften av deltagarna inte kommit upp för backen) och sedan flyttar vi ut till Son med kursstarter i mars och april. Det blir framför allt grundkurser (för tävlingshundar), lydnadskurser och agilitykurser i vår. I sommar planerar vi också ett agilityläger på fyra dagar. Läs mer under rubriken ”kurs” i menyn ovan.

I helgen var jag hundlös medan Thomas var i fjällen med alla hundarna. Jag åkte till MyDog ihop med Lisa, Mats och Eliver och tittade på agility och freestyle. Det var riktigt trevligt och man träffar som vanligt många vänner och bekanta som man inte har sett på länge. Jag filmade en hel del freestyle, får se om jag (och datorn) orkar lägga ut dem någon gång i veckan. Några program var riktigt sevärda, speciellt imponerad var jag av vinnaren i klass I, en charmig dansk-svensk gårdshund.

Idag var det dags för årets första inomhusträning. Jag har verkligen inte kännt mig speciellt motiverad för att träna lydnad i jul och nu har det kommit en massa snö som gör det ännu jobbigare att få till någon ordentlig träning. Jag började inomhusträningen med att träna min söta setter som ju faktiskt ska bli lydnadshund också. Jag har varit alldeles för dålig på att träna henne. Inomhusträning och tonårssetter var en väldigt bra idé. Hon hade mycket lättare för att koncentrera sig inomhus där det var lagom varmt och lagom med störningar. Vi gick lite fot, tränade på snabba lägganden, inkallningar och platsliggning. Jag tror att jag ska göra det till en vana att alltid ha med henne på inomhusträningen. Det behöver vi om det ska bli något tävlat.

Missy fick också komma ut till slut. Vi började med en apportering med dirigering. Hon var superladdad och började med att tjuvstarta till konen på kommandot ”k” som egentligen bara betyder att man ska se på konen. Men när vi gjorde om momentet var hon kanonduktig! Äntligen hade hon riktigt bra konskick, jag vet inte vad som har hänt, men de var snygga helt plötsligt. Apporteringen var bara klockren. Härligt! Körde lite inkallningar med belöning från Thomas bakom. Tittade på fria följet som verkligen behöver en uppsträckning. Gjorde en dumruta där ställande, sättande och läggande var kanonsnabba – men stadgan i stå och sitt är verkligen under all kritik. Att få Missy att verkligen förstå att man måste hålla alla tassar helt stilla blir vårens utmaning. Vi måste verkligen få ordning på det där. Stadga i stå har alltid varit ett av våra största problem. Fjärren var snygg idag och Missy tyckte att det var jättekul att få träna igen. Nu ska jag bara försöka hitta träningsmotivation och jäklar annamma så att vi kan bli riktigt bra i år!

4 svar på ”Vårens kurser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.