Bra grunntrening og fokus på attityde

Jeg fikk nettopp SchäferHoppet, bladet for interesseforeningen Svensk Bruksschäfer, hjem i postkassa. Det var gledelig å lese en reportasje om utviklingen i skyddstreningen de siste åra.

”Jag tycker at de figgar jag haft förmånen att träna med i sommar är bättre på att utnyttja hundens förmåga at klura ut hur saker ska gå till för att den ska nå sitt mål (om man vil krångla till det kan man kalla det operant inlärning med hjälp av positiv förstärkning). … Väldigt kul tycker jag. Särskilt att väldigt mycket av de negativa förstärkningarna och framför allt figurantputs är borta och att det funderas innan det används.”

Det jeg satte aller mest pris på var erkjennelsen av at nøye planlagt trening med fokus på kontroll og hundens attityde kan spare hund og fører for en masse unødvendige og nedbrytende konflikter. Dette bildet kjenner jeg godt igjen fra en annen type hundetrening jeg brenner for der hundene ofte er veldig gira og fulle av sterke lyster…

”Mest påtagligt är det kanske i lydnaden på skyddsplanen. På mina tre läger påpekades väldigt mycket vikten av ordning och reda från början och att hunden inte får utdelning av att stressa eller ta egna initiativ vid fel tilfälle. Håller man på detta, stenhårt, så undviker man den elendiga våldsspiral som en del skyddsekvipage hamnar i.”

Jeg kunne ikke sagt det bedre selv!

1 svar på ”Bra grunntrening og fokus på attityde

  1. Kunne ikke vært mer ening selv.. Har en feiltrent halvgal bruks schäfer i ipo, som har prøvd det ene og det andre med mindre bra resultat. Var på ipo kurs med klikker med Ismael de vos, og har sjelden vært så enig i treningsmetoder fop ipo som da. Og hun har sjelden vært så lugn heller :). Problemet er at de fleste kurs ikke inneholder klikker og positive metoder, og ipo kan jeg ikke så mye om, så man blir jo fort påvirket. Men man lærer så lenge man lever…Vet i allefall hva jeg IKKE skal gjøre med valpen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.