Uthållighetsträning för Pi och kombination till Shejpa

Det har blivit en hel del tränat idag. Pi fick en platsliggning ihop med Agera på 3 minuter där Nina belönade henne efter 40 sekunder.  Vi körde också igenom hela programmet utan belöningar och det gick riktigt bra. Hon tappade fokus i linförigheten (fick syn på en sädesärla), men resten gick strålande fint. Förrutom uthållighetsträningen jobbade jag också på att öka farten i läggande och ställande under gång och fick fina resultat snabbt. Det som var extra kul var att hon fortfarande kunde skilja mellan stå och ligg under marsch efter ett pass med bara snabba lägganden på kommando.

Shejpa fick köra lite kombinationer snodda från den här bloggen. Hon var riktigt duktig, men tappade tempo ganska snabbt i värmen. Första repetitionerna var kanonbra i alla fall. Den vita kombinationen sprang vi så här: Inkallning med framförbyte vid 3, framförbyte 5-6, bakombyte 6-7. Jag var osäker på om jag behövde en threadle i tillägg till bakombytet. Jag gjorde det inte, men är fortfarande inte säker på om det var rätt. Svängen 4-5 är en sådan där hon lätt tappar tempo och det hände idag också. Behöver jobba mer på det helt enkelt. Den svarta kombinationen körde vi med framförbyte 2-3 och sedan antingen framförbyte 5-6 eller bakombyte 5-6. Threadle 7-8. Framförbytet blev helt klart bäst, ett tecken på att vi borde träna mer på bakombytessituationen.

4 svar på ”Uthållighetsträning för Pi och kombination till Shejpa

  1. Når du gjorde lead out i den hvite kombinasjonen, stod du ved foran hinderet (der hvor 3-tallet står) ved venstre vinge?

    Jeg tror at TA er nødvendig fra 7 til 8 med tanke på hvordan hunden lander.

  2. Ooops, hade satt nummer 2 på fel sida. Men ja, jag stod vid siffran tre ungefär.

    Jag är fortfarande osäker på TA från 7-8 om man gör ett bakombyte mellan 6-7. Bakombytet skapar ju också en ändring av linje…

  3. Hmm.. ja, det er sant. Glemte helt at du gjorde bakbytte. I denne situasjonen går det sikkert greit, men hadde det stått et ”lure-hinder” ved siden av 8, hadde det vel vært større grunn til å bruke threadle?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.