Ute ur löpdimman

Det är skönt att vara hemma igen, det känns som att jag har varit borta längre än jag egentligen var, men det kan nog bero på att det inte blev så mycket tränat i helgen heller. Idag har jag och Nina tränat Agera, Pi och Missy. Agera fick påbörja slalominlärningen och vi filmar varje pass. Det kommer nog snart en film med klipp från de första passen. Det är tydligt att träningen blir väldigt enkel om hunden har gjort övningar med ett hopphinder tidigare. Vårt enda problem idag var att vi inte fick Agera att göra fel en enda gång. Pi är äntligen ute ur löpdimman! Förra veckan var hon seg och oengagerad och verkade trött mest hela tiden. Jag försökte träna henne i några dagar, men sedan gav jag bara upp och lät henne vara. Nu är höglöpet över och jag har fått en helt annan hund! Vi körde igenom de flesta moment i klass I och låt en platsliggning på 2.20 ihop med Agera. Det enda jag har att klaga på är signalkontrollen på ligg och stå. Jag fick lite problem med ihopblandning där. För det mesta blir det rätt, men det gäller ju att det håller på tävling också. Läggandet är långsamt, men det får nog bara vara det en stund, så länge hon lyssnar på kommandot och gör rätt. Åh, jag längtar tills vi är klara med klass I och kan ta en period med lite mer konstruktiv och utmanande träning.

Missy har helt plötsligt fått problem med platsliggningen. Efter nollan på senaste tävlingen har vi börjat träna det, en vissa tränigspass har hon helt enkelt rest sig upp och kommit efter när man bara har lämnat henne några steg. Idag såg det dock helt okej ut och jag får hoppas att vi har löst det till helgen. Vi körde också sittande, ruta, vittring och fjärr. Det blir nog mer träning i eftermiddag, vi ska få till tre pass med slalom med Agera per dag.


Nina och Agera tränar på one jump

2 svar på ”Ute ur löpdimman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.