Uppdatering

Det har inte blivit så mycket bloggat här under den senaste veckan. Jag har haft full upp och har varit väldigt trött. Jag och Shejpa flög till Bergen i tisdags för att gå kurs för Silvia Trkman under tre dagar. Shejpa är verkligen underbar att resa med. Hon verkade jätteglad när vi kom till flygplatsen och hon förstod att vi skulle ut och flyga. Hela resan och kursen var väldigt behaglig med henne. Hon är mysig och social med folk, trevlig med, men inte speciellt intresserad av andra hundar, går snällt i koppel och ligger tyst oavsett om det är på ett eget rum i ett främmande hus eller i bur på kurs när andra kör agility. Hon är helt enkelt en toppenhund och jag är så glad att jag har henne!

Jag hade väl inga jättehöga förväntningar, men är alldeles för nyfiken av mig för att missa en sådan kurs. Framför allt hoppades jag att kunna snappa upp lite nya idéer om running contacts. Silvia gjorde dock klart redan från början att hundträning, det skulle vi inte syssla med under kursen, bara springa banor och kombinationer. Silvia sa också att vi fick köra banorna som vi ville och att hon inte la sig i handlingen så länge det gick snabbt och hundarna inte hade några frågetecken. Alltså körde jag (naturligtvis) precis samma system som jag alltid gör, men jag tog glatt åt mig tips om förbättringar i små detaljer. Fick en del bra tips på hur jag kan få Shejpa att springa ännu snabbare (typ, springa mer själv, inte gå ut så långt i starten och snabbare threadlar), men samtidigt känner jag att jag hellre tränar henne att springa snabbt trots att jag är stillastående (någonting som jag verkligen tyvärr har prioriterat ner i träningen).

Kursen var i alla fall kanonbra för oss när det gäller att få rutin på bra uppvärmningsrutiner inför lopp. Shejpa hade bara ett pass (av 9) där jag kände att hon inte riktigt var på topp. Det var härligt att känna att jag kunde plocka upp henne inför nästa pass och få en racerhund igen. Shejpa kändes generellt väldigt bra, men det är tydligt att vår stora brist är slalom… Det var en trevlig kurs och jag tackar arrangörerna för ett bra jobb! Dessutom måste jag passa på att tacka Bodil som ställde upp och hjälpte oss med resor till och från flygplats och kurs, en säng att sova i, god mat och trevligt sällskap. Ett extra plus var definitivt vädret i Bergen, där kände man verkligen våren i luften! Här hemma kom det å andra sidan mer snö nu i helgen (precis när Thomas hade sandat hela planen inför helgens kurs). Sedan blev det plusgrader och nu lever vi i någon slags snösörja. Jag har sällan längtat så mycket efter sommaren som jag gör just nu.

När vi kom hem i fredags var det bara att börja förbereda inför första samlingen på vår agilitytränarutbildning i helgen. Anna och Linda med hundar bodde hos oss och dök upp på fredagskvällen. Kursen blev väldigt lyckad, trots det hemska vädret, och vi är väldigt nöjda med gänget som ska bli duktiga agilitytränare under året. När jag kom hem i fredags kändes det som att jag hade varit borta från Squid i en evighet. Vi satte igång med lite tricksträning och jag har försöker peppa mig själv att sätta kommando på fler tricks. Har börjat sätta kommando på ett trick som jag kallar ”korsa” och som ser ut så här:

Annars har det inte blivit så mycket träning med hundarna i helgen eftersom man var helt utpumpad när efter kursen på kvällarna. Squid och Shejpa har fått vara med som demohundar och var duktiga på att ligga i öppna burar ute på planen medan de andra hundarna lekte och körde jaktinkallningar. Shejpa var i riktig toppform och kampade och jobbade som om hon aldrig hade gjort annat. Missy däremot, har haft en väldigt tråkig vecka. Hon var iofs med Thomas i fjällen i veckan och var med i hans fyrspann som drog släde många mil i snön, men någon träning har hon inte fått på nästan en vecka. När jag tog ut henne för ett lydnadspass igår kväll var hon helt överladdad (och jag var dödstrött). Det är så frustrerande! Fartmomenten var visserligen kanonbra. Snyggaste rutan, fina dirigeringsapporteringar (i blötsnö i halvmörker, apporterna syntes inte alls, men Missy satte på näsan och jobbade sig ut, samtidigt som jag såg att hon noterade mittenapporten), bra inkallning etc.

Idag var Missy i bättre modus och vi fick tränat lite mer seriöst. De flesta moment känns hyfsade nu som helhet, men det är detaljer som måste bli bättre. Det ska bli spännande att testa programmet hos Maria på lördag. Squid fick också ett lydnadspass i snöslasket som gick rätt bra. Vi fokuserar på fritt följ och ställande under gång. Har en del kvar att göra…

Missy och jag på kurs hos Maria H i februari
Laxmi var här igår och föreläste om hur man tar hand om sin agilityhunds kropp på bästa sätt. Efteråt bad jag henne att kolla Shejpa för att se att hon var okej efter så mycket agilityträning som det blev i veckan. Det var hon inte. Ont i ryggen igen 🙁 Det blir vila, värme och Rimadyl ett tag, så träffar vi Laxmi senare i veckan och hoppas att hon är bättre. Det är läskigt det där, att hon kan springa så bra på agilitybanan och vara så pigg och fräsch, samtidigt som hon har ont i ryggen. Tänk om jag inte hade kollat upp henne ”bara för att”, då hade jag inte vetat om det och det hade kanske blivit till en mycket värre skada.


Thomas och Pavlov på kurs hos Maria H i februari


Antastad cocker (inte konstigt att hon blir glad när vi ska flyga iväg någonstans)

2 svar på ”Uppdatering

 1. Vilka mysvovvar. Man blir ju toksugen på att skaffa en själv.
  Vilken kul och trevlig blogg du har. Har lagt till dig på Bloglovin. Ska bli spännande att följa. Ha det gott så länge!

 2. Hei Fanny

  Veldig kjekt treffe deg att i Bergen på Silviakurset 🙂 Takk for hjelp då eg var totalt ”lost” innimellom på kombinsajonar me skulle gjere.
  Supre løpande felt på herlege Shejpa 🙂

  Stilig trks med Squid og ho ser berre bedårande skjønn ut 🙂

  Enig med deg: eg og lengtar etter sommar no. Me hadde ei kald helg på agilitystevne på Voss, så no kan det godt bli litt varme her etterkvart…

  Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.