Tropisk sommar

Det har varit extremt varmt i helgen, så det har inte blivit så mycket hundträning. Mamma, pappa och Twiggy har varit här och vi har ätit gott, badat i havet (åh, vad man önskar att man kunde ha med kameran ut i vattnet…) ihop med hundarna, läst skönlitteratur i skuggan och planerat bröllop. Ikväll blev det i alla fall lite agilityträning (ja, jag borde egentligen träna lydnad, men…). Missy fick köra lite balansbom igen. Det känns bra. Hon är ruggigt medveten om vad som ska göras, något som gör att knepiga vinklar efter hindret inte blir något stort problem, i alla fall inte när hon springer mot en utlagd belöning. Det känns som att hon börjar få upp rytmen och flytet i springandet och ser mer avslappnad ut. Hon är dock fortfarande inte helt trygg och det händer att hon tappar balansen korta stunder när hon springer i full fart, något som gör att hon liksom måste rädda situationen och blir orytmisk. Så här såg det ut ikväll. I början av filmen belönar jag själv och i slutet belönar Nina.

Shejpa fick köra lite olika grejer som vi prioriterar just nu. Lite balansbom i kombination med kastad belöning, sug in i slalom och full fart i slalom trots att jag stannar. Samling och tight sväng runt ett hopphinder och att springa balansbom trots att belöningen finns i en vinkel av från kontaktfältet. Allt gick bra. Belöningen var hela kycklinghalsar och valbiff, så hon var motiverad i alla fall 🙂

2 svar på ”Tropisk sommar

  1. Det ser ju riktigt bra ut!

    Jag och Bambitcha känner oss mer och mer förvirrade, känner att vi måste få en rejäl genomgång med allting igen. Har ni fått hem dom där häftena igen? Isf köper vi gärna ett!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.