Tricks och lydnadsträning

Ytterligare en lugn dag där jag inte har gjort något vettigt förrutom att träna hundarna. Shejpa och Squid har fått träna tricks inomhus. Kul med lite ny tricksinspiration, ibland kan det vara svårt att komma på något kul att göra. Ett annat projekt är ju att börja sätta kommandon på lite tricks med Squid. Jag har alltid planer om storslagen signalkontroll, men det är ju så tråkigt… Men det ska göras.

Med Missy bestämde jag mig för att det var dags att testa av och köra en lite längre sekvens. Jag körde fritt följ, dumruta, inkallning och rutan fram till ställandet i rutan. Jag värmde nog upp lite för kort tid, för hon var lite okoncentrerad i fria följet och lite het i allmänhet. Inte helt fokuserad på mig utan mer het på att springa till rutan och liknande. På plussidan var definitivt att hon gjorde allt rätt! Inga stora missar alls. Helt okej fritt följ, alla positioner i dumrutan, helt okej inkallning och en väldigt fin ruta! Inomhus har vi tränat en del på fjärrdirigering och det går framåt, men så fort jag försöker ta lite större steg så blir hon hetare och faller tillbaka i gamla rörelsemönster.

1 svar på ”Tricks och lydnadsträning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.