Duktiga hundar :)

Shejpa och jag tränade agility med klubben i ridhuset ikväll. Vi körde två stationer, en lång kombination med balanshinder och en kortare som fokuserade på slalomingångar. Båda kombinationerna var verkligen perfekta för oss ikväll! Shejpa gick snabbt och lite galet. Hon tog till och med fel hinder någon gång och det brukar verkligen aldrig hända. Så här såg den långa kombinationen ut:

Min handling: LOP vid 3, bakombyte 6, framförbyte 6-7, bakombyte 13, serp 13-14-15 (ser att det råkade bli en rak linje på skissen, men det var det inte i verkligheten), framförbyte 16-17, bakombyte 18, framförbyte 18-19.

Inkallning vid 3 fungerade bra. Fick väldigt fina kontaktfält alla gånger. Kontaktfälten var faktiskt sämre på upploppet, där jag fick göra om ett par gånger för att hon träffade högt. Vet inte riktigt vad det beror på, hon hade bra fart och brukar vara säker på raksträckor. Hon var duktig på gungan idag och verkade tycka att det var det roligaste hindret. Bra tunnelsug och fina vägar. Flickade till 7 en gång när hon skulle till 6.

Första gången i slalomkombinationen kunde hon verkligen inte slalomingångar. Hon gjorde de mest knasiga saker, kanske var hon lite förvirrad efter att vi har börjat träna på de lite mer flickiga slalomingångarna? Andra passet var bättre och tredje passet var grymt! Då klarade hon plötsligt allt det som hon har haft problem med, utan att tveka. Knäppa lilla hund 🙂

Missy har tränat lydnad idag och hon var jätteduktig! Två skitsnygga rutor på första försöket, bra attityd i fria följet, fin dumruta, framgång på stå-sitt i fjärrdirigeringen. Jag har ingenting att klaga på där 🙂 Squid har också tränat lite lydnad. Sändande till target och helomvändningar i fria följet. Hon kändes lite trött igen. Det kanske är jobbigt att vara valp? Inne har vi börjat jobba på våra nose touches igen. Vi kör i 2på2av på upphöjd planka i vinkel med plexiglastarget. Jag sitter framför och försöker belöna när hon duttar utan att putta runt targeten. Det går framåt och Squid tycker att det är skitkul. Vi har också börjat på ett nytt shapingprojekt som är jättekul 🙂 Läste igenom Susans lista på tricks, men hittade ingenting som kändes riktigt inspirerande som vi inte redan kan. Det blev ett hemsnickrat projekt och Squid var en superduktig shapinghund! Ska försöka bli färdig med det och göra en film någon gång, tills dess är jag lite hemlighetsfull.

3 svar på ”Duktiga hundar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.