Träningshelgen

Då var träningshelgen över och vi har haft det jättekul! 17 människor räknade jag det till igår, så vi blev ett stort och trevligt gäng. Instressena var blandade, så man kunde välja mellan jakt (Vi hade stående, stötande och apporterande fågelhundar i gänget. Plus en gråhund, men han tränade bara lydnad.), lydnad eller agility under helgen. Själv försökte jag naturligtvis hinna med allt möjligt. Igår hade vi verkligen inte vädrets makter på vår sida, så jag stannade inne hela eftermiddagen och ledde en grupp (som blev större och större ju längre tiden gick) som pysslade med shaping inomhus.

Jag hade turen att få Missy förstklassigt tränad utan att behöva gå ut i regnet. Siv lånade henne för två träningspass igår och jobbade med att få Missy att sätta sig på den våta och leriga planen. Häftigt att få någon annan att träna på det, för jag tycker verkligen att det är så tråkigt. Bra hade det gått också och idag när jag tog ut Missy för ett lydnadspass så hade hon plötsligt snyggare utgångsställningar än vad hon någonsin har haft tidigare! Tack Siv!

Idag började vi dagen med att gå ut i skogen med två labradorer (Freddie och Imre med tillhörande mattar)  och en ”skytt” (Thomas med hagelbössa). Shejpa fick söka framför oss, medan labradorerna gick bakom. Thomas kastade dummies ibland och Shejpa fick sätta sig och låta labradorerna sköta apporterandet. Shejpa sökte fint och skötte sig jättebra. Fint att ha med lite folk, hundar och vapen ut i skogen när man tränar, oftast är det ju bara jag och hunden. Det blev lite apportering på åkern efteråt också. Väldigt nyttigt för Shejpa att se andra hundar jobba utan att lägga sig i. Dessutom fick hon apportera lite själv och gjorde det fint.

Shejpa fick också visa en del agilitygrunder och sedan jobbade vi lite på boxhörn och att skicka på vägranslinjen. Missy fick ett lydnadspass och kändes väldigt balanserad och fin. Kanske har det hjälpt med lite mer kontroll på springandet. Vi körde inkallning med ställande med belöning bakom och hon satsade i bra tempo varje gång, trots att jag både sa ”varsågod” och ”stå” när hon kom i full fart. Thomas hjälpte oss med vittringsapportering som gick kanonbra och apportering med dirigering som såg väldigt fin ut. Enda riktigt dåliga idag var att hon tycktes ha glömt att man kan lägga sig från stå på fjärren, hon ville bara sätta sig. Ett moment som har funkat klockrent jättelänge, det är inte utan att man blir fascinerad över hur hundar fungerar ibland…

Tack till alla som kom för att vara med på vår träningshelg. Vi har haft en väldigt fin stämning och jag är kanonnöjd trots vädret. Speciellt stort tack till Tina och Siv som har bott hos oss och lagat mat, fixat och donat. Ni har varit kanon! Och tack till Eva som kom upp för att vara med oss igår kväll, stannade uppe till seeent på natten och snackade hund, sov i två (?) timmar och körde hem till Sverige igen. Vi hade det jättetrevligt!

Shejpa
Shejpa
Jaktträning
Jaktträning
Shejpa med apporten
Apportören
Agilityträning
Stine provar på agility

Vackra Juni som kom ända från Borlänge

Tina och Freddie

Trine och Imre

12 svar på ”Träningshelgen

 1. Tusen takk for en strålende treningshelg! Gutta og jeg har hatt det supert! Kommer mer enn gjerne på flere… Hilsen Stine og gutta.

 2. Ni verkar ha haft det underbart trots regnet,,,själv var jag sängliggandes mesta delen av söndagen med feber och snörvel så jag var såpass borta att jag inte ens kom ihåg att jag sa att jag skule komma. Nu var ni ju en massa folk ändå så jag släpper lite på det dåliga samvetet över att inte klara av att medverka!

 3. Tack för en underbar helg. Det var så kul att få prova på att träna med Shejpa och att få hjälp med shapingen. Och så klart att bara få prata hund och klickerträning en hel helg är himelriket för mig. Skoj också att få träffa alla goa människor och framförallt er.
  Tack för att vi fick komma och bo hos er, det gör vi gärna om.
  Tina och Freddie

 4. Hej!!
  Läste precis om att någon från borlänge varit hos er med en brun och vit vovve.. jag är ju från borlänge och blev så himla nyfiken på vem det är 🙂
  ha det gott!!!
  //sara med vovvar

 5. Tusen takk for en fantastisk flott helg. Det var spesielt morsomt å treffe mange som driver med andre ting enn oss, og se litt forskjellig. Det var en lærerik helg som vi tar med oss mye nyttig videre fra. Ryggingen sitter som et skudd 🙂

 6. Takk skal dere ha, Fanny og Thomas, for en fin treningshelg som var både inspirerende, tankevekkende – og morsom! Nå blir det en tid med ro for Kane etter operasjon, men så kommer vi sterkere tilbake, og kanskje har vi fått trent mye hjemme i stua i mellomtiden.

 7. Finfina bilder och åh vad jag hade velat vara där .. Lova att utannonsera fler träningshelger, annars tar jag mig friheten att hälsa på någon annan helg framöver 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.