Torrhandling och slalominlärning

Idag har vi varit i AH-hallen i Karlskoga och tränat. Underbart att kunna träna inomhus ibland. Den här månaden fokuserar jag på två saker med Squid och Shejpa – torrhandling och hoppteknik. Framför allt blir det torrhandling, jag försöker få till 1-2 pass om dagen. Shejpa behöver verkligen en uppfräschning för att inte glida ut i sidled på cirklarna. Squid tycker att torrhandling är det häftigaste som finns (okej, efter vallning) och behöver lära sig att behärska sin entusiasm lite. Hon är väldigt duktig (men har gett mig ett fett blåmärke på ena låret när hon blev lite för entusiastisk). Den stora utmaningen just nu blir att få henne att släppa fort iväg på spikraka linjer när jag springer rakt fram, men att aldrig glida ut och iväg på cirklarna. Här är en liten video på Squid från dagens träningspass i hallen:

Vi har också kört några få pass med 2×2-slalom den senaste månaden. Idag i hallen passade jag på att köra 2 x 3 minuter och så här såg det ut:

11 svar på ”Torrhandling och slalominlärning

  1. Jag håller med Anna. Jag vill också se släppet rakt fram i torrhandlingen 🙂 Har du några bra tips på att stärka självförtoende på hunden i ”agility”situationer så får du mer än gärna dela med dig av dem.

  2. Inspirerande torrhandlingsfilm! Just vad vi behöver träna på!
    Går förresten bättre och bättre med kampleken. Gäller bara att inte ge upp. Tusen tack för hjälpen!

  3. Jeg må bare spørre i ren uvitenhet (trener ikke agility….) men er det ikke slik at hunden alltid skal gå inn i slalomen slik at første pinne kommer på hundens venstre side når han går inn i slalomens lengderetning. Flere ganger, f.eks. på de to nest siste sendingene på filmen, ser det ut som du belønner ”feil” inngang, men er tanken her at hunden egentlig skal snu 360 grader og gå slalomen i motsatt retning av inngangen (beklager hvis dette er et veldig dumt spørsmål….:-)

  4. Jag verkligen längtar till jag får sätta igång & träna lite agillity med min kristall. Men hon är ännu ung & vädert tillåter inte mycket träning heller för den delen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.