Tävling i Skara

Då var årets första tävling över. Vi hade lite kort uppladdning på 2 veckor, men kom mycket längre än vad jag hade vågat tro. Jag var enormt nöjd med Missys attityd under tävlingen. Det var snöigt och jävligt, lite strul med upplägget och ett enormt långt fritt följ, men hon fixade det galant! De flesta felen var väl på något sätt mitt fel, vi visar båda lite orutin och nu är uppgiften att bli stabila och säkra inför sensommaren. Det blir en tävling till på söndag. Det ser jag fram emot, det kan verkligen gå bra om vi har lite tur!

Sitt i grupp – 10
Platsliggning – 10
Fritt följ – 8,5
Fria följet var svårt i dag i den relativt djupa snön. Jag tyckte att Missy gick kanon och jag kan inte låta bli att tycka att det är ett lite orättvist moment betygsmässigt. Man vinner så lite på att ha en snygg helhet i det momentet, om man lyckas få till ett snett sättande och råkar trampa på hunden i en halt så hon ställer sig, så spelar inte resten av de över 3 minutrarna speciellt stor roll alls… Jag var skitnöjd med fria följet! Det var lite svårt att gå, så jag gick väl inte så himla snyggt, men resten var kanon! Vi får väl bara slipa lite på halterna i vår och hoppas att den där tian kommer någon gång.
Dumruta – 6
Missy la sig ner istället för att sitta. Den missen tar jag på mig. Hon har varit klockren den senaste veckan, men jag litade inte på henne och var rädd för att hon skulle stå. Hade säkert gått bra om jag bara hade kommenderat och gått utan tvekan. Man ser liksom tveksamheten ända in i filmkameran.
Inkallning – 8,5
Här klantar jag bort ännu mera poäng. Missy gör ett snyggt jobb, men jag får återigen tunghäfta och kommenderar både stå och ligg alldeles för sent… Trodde att jag hade lärt mig den läxan, men icke…
Rutan – 0
Wow! Jag har fått en helt ny ruta de senaste två veckorna. Fullt ös och inga tveksamheter. Förrutom att jag inte får stopp på henne i tid. Hon var så duktig att jag la henne ner trots att jag misstänkte att hon var utanför. Var så nöjd just då att jag inte ville bråka. En femma på rutan hade räckt till förstapris, så jag borde kanske ha dirigerat om. Å andra sidan tjuvstartar hon på inkallningen sedan. Rätt rejält. Men jag vet inte om det är före eller efter att tävlingsledaren kommenderar. Jag väntade länge med min inkallning eftersom jag visste att vi redan hade nollat och jag ville motverka tjuvstarter. Tji fick jag.
Apportering med dirigering – 8
Tvåans ruta låg 30 meter till höger om konen, så Missy drog ditåt först, innan hon vände och letade upp apporten. Fick en åtta för lång väg.
Metallapport – 10
Vittringsapportering – 7
Jag var skitglad (till och med förvånad) över att vi fick rätt pinne. Tyvärr några omtag som drar ner betyget, det är väl osäkerheten som visar sig, för omtag eller tugg har jag inte haft på år och dag.
Fjärr – 10
Bra, men lite tråkigt att det blev samma förflyttningar två gånger och att förarna bara behövde gå 10 steg från hunden. Har man en bra fjärr vill man gärna visa upp den på riktigt 😀

Tack till Skara BK för en fin tävling och ett speciellt tack till filmaren som hoppade in på plats 🙂

18 svar på ”Tävling i Skara

 1. Dette ser veldig bra ut til tross for vanskelige forhold!

  Knall intensitet og jamne fine øvelser!

  Har en mistanke om at dette blir skummelt utover i sesongen 🙂

  Grattis med fin konkurranse!!

 2. Jösses vilket väder. Fantastisk bra prestation i snöyran, har ni kunnat träna något i snö över huvudtaget? Håller med om att betyget på FF var väl strängt, man borde se på helheten men domaren dömer. Ni har grymt snygga vänstersvängar i alla fall, ja allt ser supersyggt ut.
  Glad Påsk
  Tina

 3. Det såg ju jättefint ut! Ni ska vara stolta över er prestation! Nu kan vädret bara bli bättre tills på söndag!

  Lycka till då!

  Erika & Noa

 4. Vilket busväder – jag är glad att jag inte stannade i Skara över påsken. Skitsnyggt maraton-fritt följ, synd att de små missarna skulle få så stort genomslag i betyget! Jag tror säkert ni fixar det på söndag.

  Tack för förra helgen!

 5. Ser jättefint ut! Missy ser så ”lagom” ut. Intensiv, men fokuserad. Jag vet att det inte är lätt att styra en hund av hennes kaliber, men du gör ett kanonjobb. 🙂 Och DU ser också superproffsig ut.

  Bra jobbat Fanny. Ni har verkligen framtiden för er.

 6. Fastän jag vet att ni är jätteduktiga blir jag ändå alltid lika imponerad av att se er! Härlig attityd trots hundväder! Lycka till på söndag!

 7. Jösses vilket väder ni råkade ut för! Jag tycker att det såg kanonsnyggt ut, så ni kommer säkert att fixa det lätt på söndag!

 8. Bara kul att kunna hjälpa till. Det va fasen inte lätt att filma då det tog i och blåste rätt ordentligt emellanåt. (det märks väl då jag skakar runt kameran ibland *s*) Jag tycker ni var superduktiga i ovädret.
  /Filmaren 😉

 9. For et vær! Og likevel gjennomfører dere en kjempeflott konkurranse! Det ser veldig bra ut! Herlig utsending til ruta Og nydelig fri ved foten!

  Dette blir en spennende sesong! Lykke til på søndag!

 10. Snyggt jobbat i riktigt busväder. Vilken snygg inkallning ni har!

  Fattar vad du menade med fjärren, den blev ju väldigt ”enkel” och har man en hund med snygga skiften vill man såklart visa upp hela registret.

  Vi fick stå -> sitt -> ligg x 2 förra helgen, men då fick man ju iallafall visa fina bakåtsitt 😀

  Stort lycka till på söndag!

 11. Hej Fanny !
  Kul att träffa dig & se er tävla,upptäckte att ni blivit filmade,kul att återse tävlingen med dess väder,burrr………….jag har länkat filmen från din blogg till min hemsida,hoppas det är ok,om inte skriv till mig så tar jag direkt bort den.Fortsatt lycka till i år.
  Lena & Gubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.