Squid vallar!

Då var vi hemma igen efter en helg i Sörmland (och många timmar i bilen). Squid har fått träffa får för första gången och både hon och matte tyckte att det var jättekul! Själv tycker jag att det är lite frustrerande att vara nybörjare och inte helt kunna utvärdera vad man ser. En annan sak som var sjukt frustrerande var min kondition. Ska jag fortsätta valla med en skenande köttbulle (Annas fina beskrivning i hennes blogg) så får jag nog sätta igång att jogga imorgon! Fy så trött jag blev! Jag är i alla fall kanonnöjd med Squid. Hon visade många saker som jag verkligen tycker om. Dels var hon helt orädd och verkade ha hur kul som helst. Självförtroendet var på topp och hon koncentrerade sig hela tiden. Jag som trodde att hon skulle äta bajs… Samtidigt som hon hade störtkul med fåren, så var hon faktiskt medveten om att jag var där och balanserade upp fåren mot mig, drev dem mot mig och kom på inkallning när jag bad henne. Jag trodde att hon skulle vara rätt galen när hon fick se får under tredje och fjärde passet, men hon gick fot med mig och tittade knappt på fåren förrän jag sa att vi skulle valla. Och då var det full fart direkt. Mysvalp!

Och så coachens ord om den lilla köttbullen:
Lilla Squid såg fåren för första gången och jag kan säga att jag gillade verkligen vad jag såg där! En mycket självsäker valp, orädd och vågade gå in nära och möta djuren och han kom snabbt igång att balansera upp dem mot Fanny också. Jag gillar de som är PÅ men på ett klokt och frimodigt sätt och det tyckte jag Squid hade i massor, tror det blir en mycket framåt och trevlig hund som ändå vill samarbeta och lyssna. Verkar öppen för förslag och som sagt mycket säker på sig själv för att vara så liten och första gången. Squid fick två träningspass och andra gången såg hon ännu bättre ut. Uthållig dessutom, tror passen blev ca 15 minuter vardera och hon tappade inte fokus eller gnista trots det.

Söndagen åkte vi och släppte Squid på Mickis får först, ett jättefint pass som tyvärr min videokamera inte alls ville filma.. Kameran beslutade sig just denna helg för att börja krångla, jag får ideligen upp felmeddelanden som tjatar om att den behöver service… kanske 8 års slit och släng börjar ta ut sin rätt? Sedan åkte vi till Anneli och henes får var för snabba och vilda för bra valpträning men oj så Squid tände till och kämpade för att försöka hinna med dem! Som en skenande köttbulle! Kloka tankar och jag såg två fina tendenser till att reglera sin båge själv. Det där kommer att bli bra!

Tack Anna, Krille och Mickis för en trevlig helg! Vi hälsade också på Squids kusiner, M-kullen, som är precis en månad gamla. Jättesöta valpar med härligt temperament och vacker teckning. Det finns nog fortfarande en hanvalp kvar om någon är intresserad.

13 svar på ”Squid vallar!

  1. wow, snacka om naturbegåvning…så söt hon är.
    verkligen en kanon hund du har. Jag kan iof inget om vallningen, men det ser så naturligt ut och jag kan inte tro det är första gången, vilken hund du har.

  2. Jag har försökt typ 100 ggr att lägga på musik men det vill sig inte… Däremot var det roligt att någon trodde att det var Fanny som jag kallade för skenande köttbulle! Det uttrycket ska jag lägga på minnet! 😉

    Fog hälsar…

  3. Första passet?? I’m impressed!

    Det där såg väldigt fint ut, Fanny! Jag är imponerad av lydnaden på lilla Squid, och så verkar hon vara väldigt vallklok för sina 16 veckor och gör jättefina saker helt naturligt. DU är också duktig, så klart, och rör dig bra med fåren. Det kan se enkelt ut, men jag vet att det inte är så jäkla lätt med fårskallarna i skarpt läge! 😉 Keep up the good work!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.