Squid och jag i Tromsø

Jag sitter på flyget på väg hem från sista helgen med Tromsø-gänget (för i år, i alla fall). Squid har fått följa med den här gången och vi har passat på att träna lite inför tävling nästa helg. Squid känns otroligt fin och stark trots att det inte är länge sedan hennes valpar flyttade. Jag är så glad att vi är ingång med träning igen. Handlingsmässigt känns hon över förväntan, det stora problemet är att hon verkar ha glömt bort slalom under den långa pausen. I våras jobbade jag mycket med ingångarna i slalom och var äntligen nöjd, men nu efter uppehållet verkar hon riktigt förvirrad. Träningsfokus den här veckan får ligga på det. Jag får göra som i våras och öppna upp ingångsporten och träna systematiskt. Förhoppningsvis kommer hon snabbt på det igen, hon kunde det ju våras.

Hon verkar hetsa upp sig över agility lättare nu än när vi tog paus, flera steg tillbaka med andra ord. Det räckte att folk sprang lite på banvandringen, eller att en hund gick kopplad över agilityplanen för att hon skulle börja skrika och skälla (Ja, hon är extrem och har varit det sedan hon var 8 veckor. Tycker ändå att jag kan hantera det ganska bra och hon har faktiskt aldrig sagt ett ljud på tävling). Jag lät henne göra det några gånger för att kunna träna på starter i upphetsat läge. Hon lugnar ner sig väldigt fort och sitter jättefint i starten. Bra starter (balanserad kropp, avslappnad attityd, helt stilla till fri-kommando) är verkligen en förutsättning för bra lopp. En liten svank i ryggen eller ett framtungt sittande och risken för rivningar ökar markant.

Sist vi tävlade kraschade ju Squid i däcket och jag har varit lite orolig för att hon fortfarande skulle vara osäker på det hindret. Hon hoppar för det mesta bra, men har en liten osäkerhet som gör att hon kan lägga in något extra steg inför däcket. En gång i helgen slog hon i det i hoppet och då vägrade hon nästa gång. Kanske ska åka till klubben och köra lite hoppteknik med däcket i veckan.

För Squid har en av helgens höjdpunkter varit att leka med sin dotter Mist, 10 veckor. Jag trodde att Squid kanske skulle vara lite sur på henne, men det var tvärt om. De har lekt, och lekt, och lekt. Squid var kanske mest barnslig av de två. Så gulligt!


Squid genom däcket

 
Lek i vacker natur


Micke, Mist och Squid

5 svar på ”Squid och jag i Tromsø

  1. Fine bilder av noen fantastisk fine hunder!

    Håper virkelig ikke at det var den siste helgen du var her i Tromsø! Jeg har hatt stort utbytte av samlingene, og mange lys har gått opp for meg i agilitysammenheng.

    Og så har det vært så trivelig å ha deg på besøk! God unskyldning til å kose seg med både indrefilet, rødvin, spill og hundesnakk. Gleder meg til vi ses igjen. Klem fra Mari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.