Sov gott Twiggy

Idag fick Twiggy, 13 år och 5 månader gammal, somna in på Smådjursakuten i Göteborg efter en helg med undersökningar och operation som i slutändan inte kunde hjälpa henne. I fredags kunde hon inte kissa och blev dålig, tyvärr var läget likadant idag samtidigt som hon var väldigt medtagen av operationen. Dagen har varit tung och jobbig, men samtidigt gäller det att minnas alla fina stunder vi har haft under 13 år tillsammans.

Twiggy i yngre år

Twiggy har varit hos mig under halva mitt liv. Jag var 13 år när hon flyttade hem till oss och hon var en dröm som blev sann, den bästa hund man kunde få. Twiggy var den perfekta hunden – älskade människor, umgicks med hundar med en vänlig självsäkerhet, gick lös över allt, var lätt att träna och hade ett fantastiskt fokus. Hon hade också en stor personlighet, få människor var oberörda av henne. Det var aldrig svårt att hitta hundvakt till Twiggy, hon charmade även folk som inte var intresserade av hundar.

Twiggy sommaren 2008

Ihop med Twiggy tränade jag lydnad, agility, bruks, freestyle och vallning. Hon blev lydnadschampion, deltog på två SM i lydnad, blev godkänd i högre klass spår, tävlade rapport, tränade sök, tog några pinnar i agility och var en av de första hundarna i Sverige som tävlade i freestyle (där hon blev uppflyttad till klass II innan sporten blev officiell). Framför allt var Twiggy min vän och följeslagare. Hon följde med mig till jobbet, åkte spårvagn, var med på uteserveringar och på alla möjliga hundaktiviteter.

Twiggy hemma hos oss i maj i år

Twiggy lämnar ett stort tomrum efter sig, framför allt hos mamma och pappa där hon har bott under de senaste åren. Jag saknar henne så mycket, de är liksom så sjäkvklart att hon alltid ska finnas där. Jag är så tacksam över att ha fått ha en hund som henne i mitt liv, hon hade verkligen obegränsat med kapacitet i träning (en sådan där hund man önskar att man hade fått när man visste lite bättre, men samtidigt är glad över att man fick när man inte kunde så mycket…) samtidigt som hon var den perfekta familjehunden.

Twiggy i yngre år

24 svar på ”Sov gott Twiggy

  1. Twiggy verkar ha haft ett härligt liv, först med dig och sen på ålderns höst med dina föräldrar – det är inte alla hundar förunnat att ha det så. Men oavsett hur gamla de blir så är det alltid lika svårt att låta en fyrbent vän vandra vidare.

  2. Kondolerer, Fanny! Jeg møtte aldri Twiggy, men hun virket som en nydelig hund. Alltid trist å miste en høyt elsket hund.

  3. Finafina Twiggy! Kommer ihåg när ni skulle skaffa henne och alla i klassen sa att du absolut inte skulle skaffa border collie, men så blev det så bra ändå! Förstår att du kommer sakna henne massor. Kram

  4. Utrolig trist når hundene sovner inn for siste gang! Men med tanke på at alternativet er å ikke ha hund, så er det liksom vært sorgen likevel. Trist er det uansett! Føler med deg. Klem

  5. så sorgligt, men en döden är en del av livet. Har aldrig träffat er eller era hundar, men läser ofta på din sida och den är en enorm inspirationskälla för mig. Kan ej lätta er sorg, men väl beklaga den, minns era fina stunder med Twiggy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.