SM-pinne och specialkurs apportering

Igår åkte Shejpa och jag till Stockholm ihop med våra trevliga klubbkompisar Inger och Åsa. Agilitytävling stod på schemat, den första vanliga tävling vi har varit på sedan Oxelösund i början av maj. Med andra ord årets andra tävling för oss med chans på SM-pinnar till 2011. Hemma hade det varit svalt under dagen, men i Stockholm var det varmt. Tur att det fanns en utomhusdusch att kyla ner hundarna med. Shejpa gick helt okej i agilityklassen, några stora svängar, men det var mitt fel. Bäst var att hon verkligen sög in i den slalomingång som hon normalt har svårast för på tävling. Vi var felfria och kom på andra plats. Härligt med en SM-pinne! I hoppklassen var hon inte alls lika taggad. Hon var lite ofokuserad redan i starten och flög sedan rakt igenom slalomingången och in i en tunnel, så det blev disk. Jag tog om slalomen och belönade direkt efter. Det var en bra dag för våra kelpievänner igår. Ingers Elektra (handlad av Åsa) tog agilitycertet och Mija med Rasken tog hoppcertet med en andraplats. Grattis!

Annars har jag valt att stanna hemma både ifrån valltävlingen i onsdags och agilitytävlingen i Bollebygd imorgon. Thomas åker iväg med den stora bilen och jag vågar faktiskt inte köra den lilla så långt när inte han är hemma. Den är inte pålitlig och nu verkar den ha en dålig period igen… Jag fick oväntat en ledig helg i september, så jag passade på att anmäla båda flickorna till agilitytävling i Flen den 4 september och så planerade jag in en specialkurs i apportering här hemma på söndagen den 5:e. Apportering är nog mitt favoritmoment i lydnaden och jag tycker att vi har utvecklat riktigt bra metoder för alla delar i apporteringen. Kursen passar för alla som vill lära sig mer om apportering till lydnad och bruks, både nybörjare och tävlingsekipage. Den typen av kurser blir alltid bäst med deltagare på olika nivåer och med olika problem.

2 svar på ”SM-pinne och specialkurs apportering

  1. Tack för bra träning idag! Vi fick med mycket bra tips och idéer som vi ska fortsatta arbeta på. Jag har skrivit ner lite stolpar för att komma ihåg sånt som vi ska tänka på och så hör jag säkert av mig med frågor allteftersom 🙂 En uppföljning i början på terminen vore nog också bra! Ha det gott så hörs vi! /Emma & Glimma

  2. Tackar för grattis! 🙂

    Jag hoppas att Plask ska bli SM-klar snart så jag kan pusta ut och kanske gå lite kurser för dig… För vi är inte helt kassa i brukset och det vore kul och klara av att debutera någon förbannade gång. 😉

    Ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.