Agilityläger

Det har inte blivit så mycket bloggat under den senaste veckan. Vi har haft fullt upp här hemma! Thomas har varit iväg och hållit lydnadskurs i Norge, följt av fågelhundkurs för Helen Philips. I söndags hade jag kontaktfältskurs. Vi tränade på nosduttar, shaping/kroppskontroll, 2o2o och running contacts. Tre border collies och två shelties var med, det är sällan det bara är så klassiska agilityhundar på kurs. Annat var det under agilitylägret som Anna, Karine och jag höll i veckan. Dobermann, eurasier, portugisisk vattenhund, powder puff, border terriers, blandras, kelpies, finsk lapphund, pomeranian, tollare och så några border collies. En rolig blandning! På grund av det stora intresset för lägret tog vi in två extra instruktörer. Det är fantastiskt att kunna be sina duktiga vänner och elever hjälpa till och känna att det blir så himla bra! Anna och Karine är verkligen grymma!

Karine instruerar Simen med Missy. Åsa och Zelda tar paus i skuggan.

Lägret har varit väldigt varmt, men väldigt roligt! Trots värmen och den intensiva träningen, sprang hundarna som allra snabbast på fjärde dagens eftermiddag. Det tycker jag är ett fantastiskt betyg till tränarna som har kämpat i värmen! På lägret har vi jobbat med allt ifrån små detaljer till handlingskombinationer. När vädret har tillåtit har vi grillat på kvällarna och i onsdags orkade vi med lite vallning med unghundarna. Simen har varit här med Missy och det är kul att se hur bra de jobbar ihop. Missy verkar inte sakna sin gamla matte alls. 😀 Det gör mig glad, för huvudsaken är att hon har det bra. Nu har jag städat i många timmar för att återställa huset till normalt efter lägret. Mamma och pappa kommer när som helst och jag ska ha lite semester (och träna mina egna hundar så klart).

Missy tränar svängar av balansbommen

Annas Fonzie fick stanna kvar här en stund. Jag tar med Fonzie till Bergslagsveckan och kör hoppklass II med honom. Innan dess ska vi försöka träna lite, idag har vi varit ute och kört övningar med ett hopphinder. Jag gillar verkligen den hunden, han är snällheten personifierad och är alltid fokuserad och arbetsvillig på agilitybanan. Squid har fått visa en del under lägret och det är kanonbra för mig att gå tillbaka till grunderna (cirkelarbete, one jump, kontaktfält etc.) och bli uppmärksam på brister. Det är så lätt att man tror att saker är ”klara” och går vidare utan att gå tillbaka och kontrollera det grundläggande. Squid och Shejpa fick också var sitt pass med one jump i förmiddags. Det svåra är verkligen inte att få dem att ta hindret på olika sätt, det svåra är att få dem att förstå när de inte ska ta det…

Cajsa påbörjade också träning av running contacts, men har inte riktigt förstått det på den här bilden

Grumpy i fårhagen

Emenems Ninja blev intresserad av fåren

Ninja

Flynn i fårhagen

Flynn

Flynn

Lux


2 svar på ”Agilityläger

  1. Hej! Stort tack för ett jättetrevligt och inspirerande läger! Har nu införskaffat hinder, tunnel och slalom så att vi kan träna hemma i trädgården vilket Caisa tyckte var en jättekul idé ;-)! Vi har också anmält oss till Eva Bertilsson i Munkedal så att vi kan hålla igång på ett bra sätt. Jättefin bild på Caisa!!

    Och stort Grattis till fina framgångar på Gotland! Väldigt kul att se filmerna!

    /Eva Marie o Caisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.