Shejpas running contacts

Jag skrev ju häromdagen om att jag har börjat jobba med Missys och Shejpas balansbommar igen, med fokus på att faktiskt få bra svängar efter balansen och utförande helt oberoende av min kropp. Jag sa också att jag skulle ta bort Shejpas svängpinne mer gradvis den här gången, men så blev det inte. Jag fokuserade på kriterier och tog fram bästa belöningen (råa kycklinghalsar) och fick väldigt snabbt ett fint beteende. Hon blev helt självständig och klarade alla typer av svängar och handling. Enda nackdelen är väl att farten på nedfarten gick ner när jag placerar mig långt bak, men det kan man väl leva med. Farten kommer säkert mer när hon blir säkrare och inte behöver tänka så mycket. Här är en film från idag:

5 svar på ”Shejpas running contacts

  1. Lene: Njaaaae. Jag tänkte nog snarare ha ett kommando för ”full fart framåt” (om jag skulle råka hamna långt bakom), hunden ser ju på min position om vi ska svänga eller inte.

  2. Jag kan ju absolut inte ett smack om agility men jag tycker detta ser helt suveränt ut! Snabb, säker, självständig och glad! En åsikt helt baserad på en novis tycke! 🙂 Go cocker, go!

  3. Wie vad fina dom är, jag vill oxå men jag är en fegis som inte vågar släppa på mina 2 på 2 av.
    Men med nästa hund ska jag nog någa pröva hoppas jag:)
    God första advent föresten hoppas ni har bättre väder hos er än vad vi har här i Kungälv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.