Sammanfattning av 2010

Den här tiden på året är lite magisk på något sätt. Man utvärderar det som har varit och ser förväntansfullt fram emot ett nytt år med nya möjligheter. Varje år när jag ser tillbaka på ett år så slås jag av hur många roliga saker vi gör och hur glad jag är att jag har möjlighet att syssla med det jag tycker allra mest om. Jag tänkte ge mig på en snabb sammanfattning av året som gått:

Under januari var vi aktiva. Shejpa tävlade i både Kista och på MyDog i Göteborg i början av månaden. Hon trivdes inte på mattan i Kista, så det skippar vi i år och åker till MyDog den här gången istället. Vi gick kurs för Maria Hagström och jobbade ganska mycket med lydnaden. I övrigt vallade vi ganska mycket. Det är otroligt att gå tillbaka och tänka på Squids (och min!) nivå då och hur långt vi har kommit ett år senare.

I februari debuterade Thomas och Pogue i lydnadsklass II och tog ett förstapris. Vi vallade mycket på den plogade planen och tränade en del inomhus i AH-hallen. Squid började lära sig slalom. Jag var en sväng till Öland och vallade och höll kurs. På vägen hem hamnade jag i diket med bilen, ingen rolig upplevelse och bilen är fortfarande inte riktigt sig lik.

Under mars startade vi upp tränarutbildningar. Vi fick hem fem nya får som blev vår träningsgrupp eftersom gotlänningarna skulle vara dräktiga. Missy flyttade till Bergen. Jag åkte till Halmstad och höll kurs och därifrån vidare till…

Skåne och Gåsahoppet i början av april. Shejpa tog en andraplats i en stor agilityklass. När vi kom hem började snön att försvinna och i slutet av månaden höll vi kurs utomhus i kvällssol. Vi importerade Jen från England. Shejpa vann AGIF:s nationella agilitymästerskap i Vårgårda.

I maj blev Squid godkänd vallhund och Fly parades med Hemp – vår första egna kull blev till. Squid och jag gick vallhundskurs för Derek Scrimgeour.

I juni tävlade Shejpa och jag vårt första SM i agility. Vi nollade hopploppet på lördagen, men diskade oss genom att Shejpa hoppade mellan däcket och ramen i agilityklassen… Vappu Alatalo höll hoppteknikkurs för oss. Vi höll också vårt första valpläger och det blev så lyckat att det blev flera till under året.

Under juli debuterade Squid i IK1 (vallning) med ett 2:a-pris och Shejpa var med på landslagsuttagningarna i agility. Vi tävlade också agility i Stockholm, på Bergslagsveckan och på Gotland. Under Bergslagsveckan tog jag en tredjeplats i en agilityklass med Shejpa och en pinne i hoppklass 2 med lånehunden Fonzie. På Gotland var Shejpa i storform och vann första agilityklassen. Hon fick också pallplaceringar i alla hoppklasserna och vann och tog hoppchampionatet under sista dagen. Våra gotlandslamm ploppade äntligen ut.

I början av augusti föddes vår efterlängtade valpkull! Hero, Vikki, Win och Epic kom till världen. Bodil med hundar och familj var på träningssemester hos oss. Squid startade på några inofficiella agilitytävlingar och var jätteduktig. Pi var på Norge-semester och tog 3AK på högfjället.  Min älskade Twiggy dog, 13 år gammal. I slutet av månaden fick vi kennelhosta i flocken.

Kennelhostan gjorde att nästan hela september försvann för oss och naturligtvis var vi oroliga för de små valparna.

Oktober började med en inspirerande resa till agility-VM och i den vevan var också valparna leveransklara. Två svart-vita sötnosar stannade hos oss. Vi höll en liten valpkurs där våra valpar var med också. Squid startade IK-1 igen och tog ett 1:a-pris. Squid och jag gick också vallhundskurs för Bobby Dalziel.

I november blev Pogue uppflyttad till lägre klass sök. Jen blev godkänd vallhund. Shejpa fick äntligen tävla igen för första gången sedan början av augusti. I Knivsta tog vi sista SM-pinnen genom vinst i agilityklassen. Sedan började hon löpa och vi missade tävlingarna i Rättvik. Vi arrangerade vallhundskurs med Jo Agnar Hansen från Norge.

I december har Squid och jag gått kurs för Greg Derrett och debuterat i agility (med två disk). Vi hann också med en valpkurs för Maria Hagström i AH-hallen innan julen kom.

Det har känts lite som ett mellanår tävlingsmässigt, men när man tittar på resultaten så tycker jag att det är helt okej med:

 • Förstapris i lydnadsklass II
 • Uppflyttning till lägre klass sök
 • Hoppchampionat
 • SM-kval i agility
 • Vinst i AGIF:s nationella mästerskap i agility
 • Två godkända vallhundar
 • 1:a-pris i IK1
 • 3 AK på jaktprov

Helt okej, men nästa år ska bli mycket bättre, så klart!

3 svar på ”Sammanfattning av 2010

 1. Vil si at dere har hatt et innholdsrikt år med gode resultater! Og med tanke på at dere ikke bare har en hund hver å trene, er det rett og slett imponerende! Tenk å få til det dere gjør i så mange forskjellige grenener. En del av hemmeligheten er nok at alle hundene har det så bra, og er en selvfølgelig del av familien 🙂

  Lykke til med planer og mål for 2011!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.