Julhelgen

Julen har varit fin! Vi började med att fira julafton här hemma ihop med mina föräldrar och min lillebror. På annandagen åkte vi ner till Göteborg för den traditionella kalkonmiddagen. Alla hundarna fick följa med och det är inte helt lätt att bo i ett radhus i stan med sju hundar (varav två valpar). Men hundarna uppförde sig bra och vi hann till och med med att träna lydnad i ett par timmar på Hundstället Hjärtat ihop med Cecilia igår. På kvällen hade vi en födelsedagsmiddag för mig ihop med familjen, egentligen fyller jag år imorgon, men vi hade inte möjlighet att vara borta så länge. Det har i alla fall varit jättetrevligt att fira jul och nu ser jag fram emot att lägga mig i soffan med en julklappsbok.

Under julen har vi legat lite lågt med hundtränandet, förutom de där timmarna i inomhushallen igår. Fast Squid och jag började träna på att skilja mellan olika leksaker på kommando, inspirerade av border collien som kan över 1000 ord. Det var rolig signalkontrollträning och vi ska fortsätta (donera gärna leksaker, tänk vad många vi måste ha om vi ska slå världsrekord…). Under träningen upptäckte jag att mina hundar var hopplöst dåliga på att leta upp saker inomhus. Vi har ju kört lite uppletande ute ibland, men jag brukar inte gömma saker inomhus. Squid har haft lite svårt att orka hänga i när jag har tränat luktdiskriminering med en väldigt liten lapp som hon inte hittar direkt. Därför tror jag att det kan vara smart att låta henne köra fritt sök efter leksaker inne. Både hon och Epic har fått leta leksaker runt om i huset och de blir bättre och bättre. Enkel och fin träning när man inte orkar tänka så mycket.

3 svar på ”Julhelgen

  1. Heja, ni fixar det!

    Ja, en sak som slog mig var att JAG skulle ha problem att komma ihåg alla 1000 ord för de olika leksakerna. Men det är väl som vilken dugga som helst, kan jag lära sig 100-tals blommor och djur på latin kan du lära dig 1000 namn på leksaker!

  2. Pingback: klickerklok.se » Rolig överraskning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.