Instruktörsforum!

Nu presenterar vi en riktigt spännande nyhet inför vårterminen. Vi upplever att det finns ett stort behov av vidareutveckling av instruktörer, speciellt när det gäller de tre teman som vi har valt ut den här gången. Alla hundar man får på kurs fungerar ju inte enligt mallen.

Vi bjuder in till träffar i februari, mars och april. Varje träff har ett eget tema. Du kan anmäla dig till en i taget, eller få rabatt genom att anmäla till och betala alla på en gång.

14-15 februari är temat Svårmotiverade hundar. På kurs får man ofta hundar som är svåra att motivera med hjälp av belöningar. Under den här träffen får du råd om hur du kan hjälpa kursdeltagare att utveckla belöningar och få hunden att själv bjuda in till arbete, oavsett om du som instruktör arbetar med tävlingsekipage eller vanliga hundägare.

9-10 mars är temat Valpkurs. Valpkurserna är kanske de vanligaste kurserna på våra hundskolor och -klubbar. De är också förmodligen de viktigaste kurserna. På valpkursen läggs grunden till ett harmoniskt och problemfritt hundägande. Det är också här nya hundägare kan inspireras till fortsatt aktivitet med hunden. Under valpträffen kommer vi att ge förslag på kursupplägg, övningar och problemlösning. Vi jobbar enligt modellen ”förebygga och förstärka”, där en viktig uppgift för instruktören är att tidigt se tendenser till problem och ge konkreta förslag på förebyggande lösningar till kursdeltagaren.

13-14 april är temat Avslappning och kontroll. Här jobbar vi med hundar som har svårt att slappna av och/eller behärska sig i en kurs- eller träningssituation. Hundar som är överdrivet intresserade av andra hundar, utfallsproblematik, stress och dålig självkontroll. Lär dig hur du kan hantera de här hundarna i en grupp och få förslag på konkreta övningar och träningsupplägg.

Hoppas att du vill vara med!

Mer info och anmälan finns här

1 svar på ”Instruktörsforum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.