Running contacts på nytt underlag

Idag bytte jag ut den smala och rangliga plankan mot kontaktfältsnedfarten (lutad mot bordet). Det märktes att det blev skillnad för Shejpa. Jag gjorde det enkelt och satte mig själv på marken några meter ifrån bommen. Första tio repetitionerna var riktigt dåliga, vi satte 20-30%. Nästa pass om tio repetitioner var betydligt bättre. Åtta av tio korrekta och till nästa pass med tio repetitioner ökade jag kriterierna och började handla – springa före, stanna kvar bakom, höger sida, vänster sida etc. För de gånger då jag höll mig bakom henne, hade jag en tygbur fem meter från bommen som hon kunde söka fram mot. Vi fick 90% lyckanden och till nästa pass ska jag höja plankan med en lastpall. Shejpa fick också köra den nya slalomen två gånger och hon var duktig och snabb trots att slalomen är så ful att hon borde bli bländad.

Jag har lyckats börja tycka om de riktigt fula färgerna på banan, den rosa/gula kombinationen som faktiskt gör mig rätt glad även om den gula kunde vara en bättre nyans. Jag har svårare för kombinationen som är på kontaktfältshinderna/slalomen/däcket/långhoppet som känns så jäkla tråkig och inte alls passar ihop med de rosa hinderna. Okejdå, jag visar väl några bilder…


Ett rött däck var verkligen pricken över i…


Färgen är betydligt värre i verkligheten, det här ser ju nästan fint ut


Platta tunneln…


Runda tunneln blev ju rätt okej

16 svar på ”Running contacts på nytt underlag

  1. Det är ju i varje fall ingen som råkar få med sig era hinder hem i misstag.. =) Jag gillar färger och tycker att agilityhinder överlag är alldeles för tråkiga!

  2. Men du har jo fått svensk bom, jo, hva er det du klager over? 😉 Ellers var jo fargene absolutt til å bli glade over, hehe.

  3. Ser ut som en bana som rymt från cirkus, men utifrån bilderna tycker jag den ser ganska uppiggande ut. Men jag behöver ju å andra sidan inte leva med den. 😉

  4. HAHA!! 😀 Det var något av det roligaste… men smaken är förstås delad, finns nog sådana som anser det där som stilfullt. Jag tycker att det ser lite skoj och clownigt ut. Hindrena syns ju iallafall ordentligt. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.