Premiär för nya bloggen

Det är svinkallt ute och jag håller på att jobba med nya hemsidan. Finns väl ingen poäng i att hålla liv i den gamla bloggen. Nu flyttar vi hit! Jag sitter parkerad framför datorn nästan hela dagen, men har tagit ett lydnadspass med Pi idag. Jag måste hålla igång det. Det är så typiskt att man kommer igång jättebra och utvecklingen går i enorm fart och så saktar det bara ner. Jag har inte tränat mycket lydnad med Pi i november och det är ju jättedumt. Tur att hon är både snäll och duktig, jag tror nog att planen om lydnadstävling i vår ska hålla.

Idag fokuserade jag på fritt följ till en början. Det gäller att få upp attityden redan från första steget. En liten utmaning att jobba med vardagsfot och tävlingsfot parallellt. Missy har inget vardagsfot och Shejpa har inget tävlingsfot, men nu ska vi ha både och. Inga problem på lång sikt, men om man inte tränar lydnad så slår vardagsfoten (där vi belönar henne för att gå i skritt så långt bak som möjligt) igenom.  Det gick bra idag i alla fall och med lite intensivträning nu så blir det nog snyggt.  Sedan jobbade jag med ligg från halt. Hon var kanonduktig. Lade sig ner på kommando, jag kunde gå ifrån och stå en stund och sedan gå tillbaka och sätta upp henne. Lite snabbare läggande kunde man kanske önska, men det kommer nog.

Till slut jobbade vi med stå. Jag har faktiskt inte tränat stå med henne över huvud taget, så det är hög tid. Tycker att stå är ett svårt koncept. Sitt och ligg är så mycket mer konkreta. Jag tror att jag ska jobba en del med stå från sitt och ligg tidigt för att få mer förståelse. Idag började jag med att klicka för att hon stod. Stadgan är inga problem, det konceptet förstår hon eftersom hon har gjort det i så många andra positioner, så hon kan stå jättefint och länge och vänta på ”fri”, även om jag springer ifrån henne. Provade också lite stå under marsch baklänges. Det var svårare, men fick till några fina. Ska försöka utveckla ståendet.

Plan för kommande vecka:

 • Fritt följ
 • Stå i olika former (från sitt och ligg, under marsch, lägga på kommando)
 • Formell hållaträning med apportbock

Och så en söt bild, i brist på något nytt

8 svar på ”Premiär för nya bloggen

 1. Snygg blogg ju!
  Ser mycket fram emot hela nya sidan!
  Hon är för skön lilla Pi!
  Ang. stå håller jag med om att det känns lite luddigare….har ganska snart börjat trampa bakåt för att kanske få till ett stå med lite stuns i. Hur har du gjort med de andra?

 2. Den nya sidan ser ut att bli grym utifrån vad jag kan se nu! Ska bli spännande och se allt som den nya sidan har att erbjuda. Du är verkligen grym på det du gör och jag följer er med spänning. Du ger mig ständigt ny inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.