Om bloggen

Med så många läsare som den här bloggen har, är det ofrånkomligt att man kommer stöta på människor som av olika anledningar vill skada dig, ditt företag eller helt enkelt bara bråka. Att lära sig att hantera den typen av konflikter är något av det svåraste med mitt yrke. Det är inte lätt att förhålla sig till att folk som jag över huvud taget inte känner har åsikter om min person, mina hundar eller min träning. Jag är inte intresserad av att bråka, jag är inte den konfliktsökande typen. Jag tycker om att diskutera, men bara om diskussionen bottnar i en ömsesidig respekt.

I bloggen skriver jag det jag känner för. Jag skriver inte om allt jag tränar på eller allt jag gör, och jag har inte heller någon sådan skyldighet. För mig är det också självklart att inte skriva illa om någon annan, och att ge folk i min närhet rätt till sitt privatliv. Som egen företagare kan jag välja att visa respekt för människor och att må bra själv, framför att hänga ut andra eller gå in i destruktiva diskussioner på internet. Om det påverkar mitt företag negativt (vilket jag faktiskt inte tror) så får det vara så. Jag prioriterar att jag ska orka göra det här på lång sikt, att mina vänner mår bra och att mina kunder är nöjda. Jag kan tyvärr inte göra alla på internet nöjda också.

Om det är någon som fortfarande har frågor om det här, är ni välkomna att ringa mig. Jag finns på 0585-10131 eller 0704-163608.

33 svar på ”Om bloggen

 1. Fortsätt att skriva som du gör, vi är ju uppenbart många som gillar det!
  Att skriva om egna misstag som händer i träning och tävling ser jag bara som något positivt. Dels vet jag att den jag kanske kommer gå kurs för också går igenom vissa problem och sen förhoppningsvis hittar kostruktiva lösningar!

 2. Som kund i hundkursbranchen, respekterar jag de företagare som tror på sitt sätt att träna så mycket att de inte behöver kritisera andra för att framhäva sig själv.
  Din blogg är intressant för att den handlar om DINA tankar, DITT träningssätt, DINA erfareheter (bra och dåliga) – istället för påhopp på andra personer/metoder.
  När jag läser din blogg vill jag läsa om vad du gör.
  Om jag vill läsa om någon annan – då letar jag upp dennes sida.

 3. Kjære Fanny, det fins alltid mennesker som ikkje ønskjer deg vel og eg er heilt enig at det er tungt å bruke energien på dette. Men då kan eg jo seie at dei aller fleste setter stor pris på deg og beundrer deg både som hundetrener og instruktør, og det du skriv i bloggen din er både kontruktivt og veldig lærerikt så fortsett med det. Det blir heile tida nevnt på andre metoder, at sjå innomm den og den sida det er mykje betre, eg ser ikkje anna enn at dei driver med mykje av det same som du gjer….Så konklusjon er at eg og Ted har uendeleg mykje å takke deg og Thomas for..så stå på vidare mange klemmar i frå Bergen

 4. Hei Fanny, Jeg syns du gjør en fantastisk jobb både med hundene og å skrive god og nyttig infor for oss mer uerfarne klikkerfolk her. Jeg har lest det meste du har her og har stor glede av å følge med dere! jeg tror det er fler som elsker dere og er positiv enn av de som er negative, og jeg er helt enig i at de får ha sine meninger, også skal du bare snu ryggen til. ingen vits i å diskutere usaklige emner, fortsett med det gode arbeidet!
  forresten, jeg har forsøkt lett etter et langt dratau til min hund da det korte gamle tauet mitt snart er spist opp. jeg kunne tenke meg et litt tykkere men mykt tau som er ca 1 meter eller rundt omkring der. finnes det noen gode sider på nettet som fører denne typen leksaker? det er vanskelig å finne… jeg har forresten flere av lekene på din webshop men pels er ikke favoritten akkurat hos min lille hund.

  hilsen Silje og Emma (boxer, 5mnd)

 5. Helt enig! Stå på videre med bra hundetrening! Ingen som leser disse kommentarene vil kalle det for konstruktiv kritikk, og man kan lure på hvorfor de velger å ”spørre” deg i bloggen og ikke tar det opp med deg privat hvis de virkelig vil ha et svar. Regner med at du ikke får så mange telefoner framover 😉

 6. Håller med om vad övriga skrivit. Kan inte se hur din öppna ärliga still kan vara dålig. Jag gillar att läsa om goa du och dina hundar, fortsätt skriva!

 7. Kjære Fanny

  Nei du har virkelig ikke rapporteringsplikt på NOE SOM HELST VIS overfor leserne av din blogg!
  Du skal fortsette å blogge som du gjør!!

  De som kjenner deg vet at du på INGEN MÅTE skyr konstruktive tilbakemeldinger, snarere tvert om.
  Det å takle konflikter skapt av mennesker som overhodet ikke kjenner enselv er virkelig ikke lett. Har stått i denne situasjon flere ganger selv.
  Jeg holder med deg, det eneste riktige å gjøre er å ikke bruke tid og energi på disse!! Man kommer vanligvis uansett INGEN VEI og det eneste dette genererer er tungsinn.
  Bruk din tid og energi på de som vil deg vel, ditt foretak, dine hunder og venner/familie!!

  STÅ PÅ FANNY (og Thomas) vi har lært ENORMT mye av dere OG deres bloggerier 😉

 8. Jag hoppas du fortsätter skriva om din träning och dina tankar Fanny! Jag tycker du är modig och det är extra roligt att läsa om när du testar något nytt, särskilt eftersom det märks att du har en strategi med ditt handlande och en plan till utvärdering! Det är utvecklande och inspirerande för oss som följer er! Lycka till!

 9. Jag roade mig med att fundera över om alla de andra kända hundtränare som jag vet har omplacerat/tagit bort sina hundar har tvingats ”förklara” sig på sina hemsidor? Inte vad jag sett nu när jag tittat!:-) Så det är ett hett tips till er internetpoliser där ute, ni har missat en massa! 🙂 Och vet ni, de KAN finnas mitt ibland era idoler, så pass på! 🙂

 10. Skickar en cyberkram till min idol! 🙂 Dessutom – jag tycker ditt ignorerande av idioti och elakhet är beundransvärt! Ska försöka klara av att ignorera dumhet själv när jag blir stor.

  Till er som ägnar er åt att förfölja Fanny m fl på nätet – skaffa er ett liv!

 11. Hei!
  Herrelighet…

  Alle – også ”offentlige” personer har et privatliv, og ingen forklaringsplikt. Og de skom skal vite vet 😉 Og selvom man jobber og instruerer innen en bestemt metode er det fremdeles hunder vi driver med, og ikke alt vi kan rå over uansett – på godt og vondt 🙂

  Med diskusjon på internett er det dessverre åpent for at noen synes det er greit å være frekke, usaklige, ondsinnede – og anonyme…

  Uansett, vi har lært uendelig mye av praksis og teori hos dere, og FORLANGER at bloggen fortsetter 🙂
  klem

 12. Jag är så imponerad av att du lyckas hålla dig ifrån att svara med samma mynt, när du får utstå elaka och okunniga påhopp av människor som du inte ens känner. Jag hoppas att du orkar fortsätta blogga! Kram /cecilia

 13. Koser meg alltid med bloggen deres, Fanny! Fortsett fortsett 🙂 Vi som er positive vil alltid være i flertall ;P

  Hilsen oss i Hvitsten!!

 14. Det är knappast vare sig första eller sista gången någon hittar på att de vill framföra sina åsikter i negativ bemärkelse, jag hoppas dock att det inte är allt för många trista typer som tar sig in i bloggen… Men man kan ju aldrig veta.

  Cool, calm & collected. 😉

 15. Fanny, när man sticker ut och för fram nya ideér och lyckas bra med dom, som du gör, är det oundvikligt att ”folk” stör sig. Nytt är farligt och det tar tid att ändra. Men ha lite överseende, de har inte vett till bättre uppförande. Fortsätt med din blogg och ditt arbete med hundarna, som du gör, du har absolut många fler anhängare än motståndare.
  Anna

 16. Jeg er glad i bloggen din, og glad for at du orker å fortsette med den, selv om det blåser hardt innimellom. Tøft gjort av deg å håndtere disse utfordringene på en bra måte!

 17. Jag håller med alla andra, fortsätt med bloggen. Den är till glädje för många med mig och jag har lärt mig massor av dig!

  Jag tycker du hanterar de som vill dig ont på ett väldigt proffessionellt sätt, som inte alls skadar ditt rykte utan tvärtom visar vilken rak och ärlig människa du är! 🙂

 18. Kan bara hålla med de andra som skrivit. Självklart vill jag läsa om vilka problem andra hundtränare stöter på och få tips och ideer till hur man kan lösa det. Jag har läst den här bloggen ända sedan jag fick Älva och vill fortsätta med det!

  Bloggar jag däremot inte läser är de där man ägnar bloggen åt att skriva illa om andra för att man själv inte har något att komma med…

 19. Fortsätt med ditt bloggande:-) Även om jag inte följt den så länge så tycker jag den är jättegivande med råd & funderingar! Man kan inte vara älskad av alla…Jag hoppas att du ”rycker på axlarna” och kör vidare;) Keep up the good work!

 20. Fanny, du vet vad jag tycker. Det är beundransvärt av dig att inte sjunka till en låg nivå själv. Fortsätt på samma sätt. Stor kram!

 21. Tänk vad bra det är med människor (SOM DU FANNY) som I GOD TON vågar vara modig nog att TESTA olika arbetssätt, TÄNJA på metoder, IFRÅGASÄTTA vedertagna ”sanningar” och dessutom dela med sig av HELA PROCESSEN! Vilket lärande för oss andra som inte är lika modiga, kreativa, tänkande, utvecklingsbenägna osv. Vi kan bara stå bredvid, tacka och ta emot det vi vill ta till oss och låta det som inte intresserar oss glida förbi. Det är så tråkigt med dessa ÖVERTONER som ibland ljuder, bristen på nyanser, när tavlan målas i svart och vitt. Tråkigt och ointressant. Gäsp. FORTSÄTT som du gör, Fanny!

 22. Det kommer alltid finnas människor som är ute efter konflikter, som tycker att nya tankesätt är obehagliga och som måste trycka ner andra för att hävda sig. Fortsätt med det du gör, fokusera på ditt och de dina. Du gör ett bra jobb och vi är ju många som tycker om att följa bloggen! Så stå på dig, du gör det på ett mycket professionellt och positivt sätt 🙂 Ser fram emot att fortsätta läsa bloggen och få inspiration av er!

 23. Såklart du ska fortsätta blogga! Oavsett om man är offentlig som du är iom ditt företag, eller om man bara en en privatperson med en hund, så känns det väldigt onödigt när okända lägger sig i ens val i livet och hundträning. Kämpa på. 😀

 24. Flinke Fanny <3
  Føles som gårdagens nyhet at folk skal komme med de negative kommentarene. Høres ut som et kjipt liv, å sitte å trakassere andre…
  Kos deg meg treningen og stå på med blogginga
  -Hilsen stor fan

 25. Stå på dig Fanny, det är alla som pratar skit som gör fel! Fan, folk har ju verkligen tråkigt! Du är jävligt duktig och har all rätt i världe att blogga till de folk som vill 🙂
  🙂

 26. Hej Fanny!
  STÅ PÅ DIG OCH FORTSÄTT BLOGGA!!! Det är som vanligt den svenska avundsjukan som talar. Tänk att folk inte kan låta bli att slänga skit på varandra,och så tröstlöst att alltid få försvara sitt sätt att träna. Maria, Ginza & Nasa

 27. Stor respekt för dig Fanny som så generöst delar med dig av dina funderingar,åsikter och träningstips. Med stor ödmjukhet inbjuder du ofta till diskussion och vill veta andra människors åsikter i ett särskilt ämne, det tyder på en strävan efter utveckling vilket är suveränt. Fortsätt absolut att blogga du är en inspirationskälla för många!!!

 28. Tycker det verkar va ett väldigt utsatt jobb att försörja sig som hundtränare, minsta misstag och folk måste snacka och vara skadeglada. Det tråkigaste med internet är alla dessa påhopp, själv läser jag numera bara ett fåtal bloggar där det skrivs intressanta saker istället för att man klankar ner på allt och alla. Du Fanny har alltid varit generös när det gäller att dela med dig av träningstips och funderingar och inte sänkt dig till låga nivåer i diskussioner och det skall du verkligen ha en eloge för. Keep up the good work!

 29. Kjære, kjære Fanny!

  Det er som jeg har sagt før, dersom 99 mennesker digger deg og én synes at du suger, så er det alltid den ene personen man husker og lar sin dag formørkes av. Du vet sikkert innerst inne at vi er langt flere enn 99 stykker som setter utrolig stor pris på at du deler av din kunnskap i denne bloggen, og ute i hundeverdenen generelt gjennom at du er så aktiv.
  Jeg skulle bare ØNSKE at jeg hadde dine refleksjons- og formuleringsevner, for da hadde jeg også LETT blogget mer om mine treningstanker (og blitt behørig sablet ned for det av ondskapsfulle og konfliktsugne individer jeg også), men alas – jeg har ikke sånne skills. Og da er det så utrolig godt at det finnes noen der ute som har det! Du er helt unik i så måte, man trenger ikke engang å være enig med deg i absolutt alt for å ha en enorm respekt for deg som fagperson.
  Mennesker som støtter seg i så stor grad på janteloven er rare (i norsk, ikke i svensk forstand!), og noen av dem må kunne ses på som emosjonelt handicappede. De tar det et laaangt og usunt steg videre fra det å bare være nyfikne og bidra til en bra diskusjon. Ti tusen klikk til deg for at du ignorerer slik atferd, det sier bare bra ting om din person.
  Jeg lengter enormt etter å diskutere med og å lære fra deg igjen, og håper det ikke blir så lenge til jeg får muligheten til det igjen.
  I mellomtiden (for Guds skyld!): KEEP UP THE GOOD BLOG!!! 😀 😀 😀
  Stor klem fra Tonje og Heaney – som har en hel masse å takke deg for i vår forbedrede treningshverdag

 30. Hei Fanny!
  Jeg vil bare si at jeg setter utrolig stor pris på din generøsitet, nytenking, evne til å engasjere, inspirere, og ikke minst vilje til å dele med deg i bloggen!
  Og, jeg setter faktisk like stor pris på at du verner om dine venner og familie!

  ”Man får mer av det som forsterkes” – og det gjelder jo ikke bare i hundetrening! Så, bare fortsett med fokus på det DU vil skal forsterkes, og ikke la deg vippe av pinnen. 🙂

 31. Hej skulle vilja veta vad du hade för flygbag?? Då jag ska hämta en valp från Bergen. Jag har inte hittat någon med måtten som SAS vill ha. Vet ej om dom är så noga.
  Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.