Nu är det höst

Ni får ursäkta att det inte blir så mycket bloggat just nu. Vi har fortfarande inte fått bredband och kan bara komma på internet på Thomas dator. Förhoppningsvis ska vi få både bredband, tv och fast telefon i slutet av nästa vecka. Vi har i alla fall fått svenska mobiltelefoner. Mitt nummer är 0704-163608 och Thomas når ni på 0738-128769. Här hemma har det verkligen blivit höst. Det blåser gula löv runt på gården och dagarna börjar bli riktigt korta. Tur att man har möjlighet att träna på dagtid, när det är ljust.

Jag försöker träna mycket just nu, men tycks ha dragit på mig en förkylning, så resten av dagen ska jag försöka ta det lite lugnt. Nästa helg ska jag tävla agility med Shejpa på lördagen och lydnad med Missy på söndagen. Shejpa har inte tränat speciellt mycket agility sedan Justine-kursen, men nu har det blivit några träningspass. Det mesta funkar bra, så jag måste lägga någon slags plan där jag väljer ut bitar att prioritera och förbättra. Slalom har ju varit en svag punkt på tävling, så även om det fungerar bra på träning, så ska jag nog lägga lite tid där för att öka suget och självständigheten i ingångarna. I övrigt har jag prioriterat fysisk träning med Shejpa, både uthållighetsträning i form av att hon får jaga med hög intensitet varje dag och styrketräning på balansboll några gånger i veckan.

Missy får lydnadsträning och hon är som vanligt galen efter ett litet träningsuppehåll. Som tur är brukar hon ju vara mer balanserad på tävling än på träning, men det kanske man inte ska räkna med. Jag borde framför allt prioritera stadga i positioner med henne. Vi har tränat en del ute på promenad, och där är hon faktiskt lugnare än vad hon är på lydnadsplanen. Inför tävlingen på söndag borde jag också prioritera dumrutan, apportering med dirigering och vittringsapportering. Hon behöver också få någon slags tävlingsträning, med fokus på dumrutan. På tävling tappar hon helt fokus i fotgåendet när vi påbörjar det momentet.

Squid får träna massor, det är verkligen kul att jobba med henne nu. Vi har tränat en del agility och börjat med lite enkla handlingsövningar på låga hinder. Vi har också kört en del hoppteknik. Planen är att fortsätta med hopptekniken och dessutom börja träna lite höjd i hoppen, med målsättning att kunna hoppa largehöjd i kombination om ett par månader. Jag ska också prioritera kontaktfält, både running och nosduttar till gungan. Det har inte blivit så jättemycket lydnadsträning, vi körde igenom klass I-momenten igår och det såg väldigt bra ut. Jag kör lite lydnad då och då, men tror att hon framför allt behöver mogna en del för att bli redo för tävling. Vi har ingen brådska där, jag har ju gott om hundar att tävla med. Squid har många bitar som är mycket bättre än mina tidigare hundar och jag tror att det kan bli kanonbra när hon väl blir vuxen. Mest tid har vi ägnat i fårhagen och det går framåt med vallningen. Det är häftigt att se hur hon utvecklas hela tiden.

Till slut, ett grattis till Thomas som fyllde 30 igår! Han smet iväg till Norge, så vi fick inte firat honom ordentligt, men nu hoppas jag att han snart kommer hem igen!

5 svar på ”Nu är det höst

  1. Vil bare takke for mye interessant lesning i bloggen, den er til stor nytte for mange:) Også for en gammel ”traver”…:) Ser du skal på Greg Derrets kurs i Malmø, og vil gjerne opplyse om at jeg selger min observatørplass til alle dagene for en rimelig penge:) Jeg blir desverre forhindret fra å dra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.