NKK Hamar

Då är vi tillbaka efter en trevlig helg i Vikingskeppet i Hamar. Vi började redan på fredagen, då det var agilitytävlingar i klass I och II. Shejpa var anmäld till både hopp- och agilityklass. Hon började löpa för någon vecka sedan, men i Norge får man som tur är också tävla med löptik. Shejpa löpte ju senast i augusti och det börjar bli lite tröttsamt med så täta löp. Det blir nog kastrering innan hon hinner löpa igen. Dessutom kanske hon stabiliserar sig lite i huvudet utan så mycket hormoner. Det kan i alla fall inte skada. Skulle hon få mer päls och lättare att lägga på sig så är jag den första att tacka… Hon var inte jätterolig att tävla med när hon löper heller. Blev lite mer seg och oengagerad. Hon ville knappt gå utanför ringen. Nosen i marken och snigeltempo i koppel.

Loppen gick ganska bra, även om det inte var riktigt så snabbt som det brukar vara. I hoppklassen missade hon slalomingången. Jag tror faktiskt att hon halkade in i andra porten, så hon får the benefit of the doubt. Mattan var riktigt hal och trots att hon har långa, vägvinnande steg som passar rätt bra på hala underlag, så tappade hon greppet några gånger. Vi fick en helt okej tid, trots att vi fick göra om slalomingången, och vann klassen med 5 fel (det var inte direkt någon mördande konkurrens i klass I medium…). I Norge innebär det pinne, så vi fick vad vi

I agilityklassen var jag lite stressad och hann inte rasta henne innan, vilket var ett misstag. Banan startade med hopp och balansbom. Bommen var inte av det mest stabila slaget och man hör till och med på filmen (filmad från läktaren) hur det smäller i den när hon springer över. Hon blev nog lite störd av det och träffade ganska högt på kontaktfältet. Men hon var i alla fall tveklöst på även om det inte såg ut som vanligt. Slalomingången satt den här gången och a-hindret var fint som vanligt. Gungan har vi tränat en del de senaste dagarna, men Shejpa använde den som raketramp istället. Jag trodde vi fick vägran, men domaren visade fem fel. Och medan jag tittade på domaren tog Shejpa nästa hinder och satte igång att nosa. Jag fick henne tillbaka och tog de två sista hindrena. Sedan satte hon sig direkt utanför banan och kissade massor… Stackars Shejpa som har en så dum matte som inte rastar henne. Kanske var det därför hon hade så bråttom av gungan 😛 Vi kom tvåa, en knapp sekund efter vinnaren, och eftersom vi bara fick 5 fel blev det en pinne till!

Även om hon kändes lite seg och trött av löpet, så fick vi precis det vi ville ha. Två pinnar till och bara en pinne kvar i varje klass innan vi kan gå upp i klass II. Det hoppas jag att vi fixar i januari! Tills dess får vi nog jobba vidare med gungan… Själva beteendet är bra, det ska bara göras varje gång också. Signalkontroll är lite svårt, speciellt när det är så kul med balansbom… Jag längtar tills vi kommer upp i de högre klasserna. Det är så kul att klura på handling och få köra lite mer utmanande banor. Jag gillade generellt den tyska domarens banor under helgen. På lördagen var det klass III, med många av Nordens bästa ekipage på plats eftersom det var nordiskt mästerskap idag. Jättekul och inspirerande att se så mycket bra agility och spännande till tusen blev det idag på mästerskapet! Grattis Sverige till tre guld!

Squid har varit med alla dagarna och enklare valp kan man knappast tänka sig. Hon har sovit hela tiden, rastats under ombyggnaden av banan och tränat/miljötränat/socialiserat korta stunder. Hon är helt oberörd av miljön och älskar allt och alla. Men det var tur att hon sov nästan hela tiden under agilityn, för är hon vaken vill hon väldigt gärna vara med och uttrycker det högljudt! Där har vi någonting att ta tag i direkt. Hemma hos Jørn och Alise, där vi bodde under helgen, har vi fått tränat lite också. Hon har blivit bra på att korsa frambenen och snart har vi fått flyt på att fånga svansen också. Vi har också börjat jobba med stå i form av ett hopp och det lärde hon sig snabbt. Hon är verkligen en härlig valp!

10 svar på ”NKK Hamar

  1. oj får man pinnar med fem fel i norge!
    Va bra för ibland är man ju jättenöjd med ett lopp även om man får fel. Här i sverige är det dock ingen större risk att man hade fått en pinne med fem fel även om vi haft det systemet.
    Är det samma regler från 2-an till 3-an och för cert?
    Grattis till er från två trötta jaktbeaglar + matte

  2. Vägran på gungan döms om hunden hoppar av innan alla fyra tassarna kommit över mitten. Om hunden använder den som raketramp så är det bara fem fel för att gungan inte slagit i backen innan hunden lämnat den. Förutsatt att den är på kf såklart, annars är det 10 fel 🙂

  3. Åsa: Jaha, jag hade för mig att gungan skulle slå över horisontalplanet för att det inte skulle bli vägran. Det kanske var så förr? Bra att veta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.