Mouse Touches

Har tagit mig själv i kragen och tränat lite agility med Missy i veckan. Jump grids och nose touches (väldigt engelskt blev det, ni får ursäkta). Gridsen har känts riktigt bra, men jag måste ta det lugnt så att hon inte gasar på för mycket. Bäst blir det om jag sätter mit precis bakom ett sjätte hinder med leksaken på marken.

Nosduttarna går riktigt bra. Missy är mycket enklare med Shejpa, men det återstår att se om hon får samma energi… Någon undrade var Shejpa är. Hon ligger och sover bredvid mig efter en dag med agilityträning och sök i ris och snår. Här kommer en film på både Shejpa och Missy som gör sina nose touches:

Nose touches 24/10

Vi tränade lite lydnad idag också och det var samma problem rakt igenom. Hon kan inte hålla tassarna stilla. Kvarsittande gick skitdåligt, hon flyttade en tass efter bara några sekunder – eller när jag gick ifrån henne. Dumrutan gick kanonbra, förutom att hon flyttar tassar i både ståendet och sittandet när jag går runt henne. Tänkte avsluta med en enkel hopp-apport (”det kan vi ju så bra!”) men samma problem även där – hon flyttade tassar när jag kastade apporten. I övrigt måste jag fixa våra utgångsställningar, de är bara så helkassa! Suck och stön. Så tråkiga saker att ta tag i…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.