Missy – Svensk och Norsk Lydnadschampion

Jodå, Missy fixade också sina championat i helgen! Det var en seg och långdragen tävling. Alla klasser samlades klockan 8 och sedan körde alla klasser platsliggning (10, 10 till Missy där). Sedan fick vi vänta. Klockan 11 hade de paus och prisutdelning för de andra klasserna och sedan satte eliten igång. Jag och Missy hade startnummer 9, sist på hela tävlingen, så vi fick vänta ännu längre. På morgonen hade Missy känts ganska lugn, men när jag tog ut henne efter flera timmar i bilen var hon hetare, men kändes ändå bra. Sedan kom vi ut på planen och ställde upp för fritt följ, riktade rakt mot konen och rutan. Fria följet blev jättedåligt. Hon tänkte alldeles för mycket på konerna och en gång försökte jag mig på ett extra kommando, ”kom”, vilket hon tolkade som ”konen” och sprang några meter framför mig och jag fick kalla tillbaka henne. Det blev bara en femma på fria följet! 😮 Sedan var inte dumrutan mycket bättre och vi fick 7,5. Inkallningen var okej, men hon nosade när jag lämnade henne och sedan kommenderade jag stå alldeles för sent. 8,5. Rutan var svår för många hundar idag. Missy hamnade lite utanför och jag dirigerade om, där fick vi en 8:a. Apportering med dirigering 9,5 (neddrag för att hon slog i mitt ben i ingången), hopp-apport 10, vittring 10, fjärr 9,5 (neddrag för halvsittande i första positionen). Totalt 280 poäng, förstapris och placering 1/9. 

Jag hade naturligtvis hoppats på en högre poängsumma, men jag måste ju vara realistisk och inse att vi inte har tränat så mycket som vi borde, speciellt inte tävlingsträning. Och det är tävlingsträningen som brister när vi får sådana där problem i fria följet, så det måste jag bara ta tag i. I övrigt tycker jag att hon börjar bli väldigt stabil på tävling och gör sina saker för det allra mesta. Om jag bara skärper mig och tränar bra så kan det nog bli riktigt bra!

Nu ska här skickas in blanketter till SKK och NKK – tre stycken! Och så väntar jag på att Thomas ska komma hem från fjället någon gång i natt. Jag saknar honom!

37 svar på ”Missy – Svensk och Norsk Lydnadschampion

  1. Heisan!
    Gratulerer så masse – med resultatene på både Missy og Shejpa! Kjempekult!
    Og så av en klikkertante da… 😀 Jeg har en del steder jeg skal skryte av dere 🙂

  2. Grattis till championerna!!! Och lycka till med att få sug för träning till annat än i fårhagen! Behöver själv lite inspiration och det brukar din blogg ge! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.