Mer om Laurakursen

Jag ska väl skriva några rader om Laura-kursen från mitt eget perspektiv också. Under de två sista dagarna körde jag både Shejpa och Missy och jag är så himla nöjd med dem båda! Missy var kanske bäst under de första dagarna, dag tre kändes hon lite trött, men samtidigt fick jag nya aha-upplevelser med henne och också erfarenhet av att hantera henne när hon blir trött och het och flamsig. För när det först blir fel så är det så himla lätt att hon bara börjar springa och ta hinder hur som helst. Min uppgift blir att fånga upp henne när det blir fel och jobba så att hon kan börja fokusera direkt igen. Det fick vi faktiskt till igår, vilket kändes jättebra. Jag är så himla nöjd med många saker som Missy har gjort. Det känns som sagt äntligen kul att träna agility med henne. Hon har inte alls rivit så mycket som tidigare och till och med serpentinerna, som har varit ett så stort problem, har hon fixat utan rivningar. Hon har också varit bättre på att samla sig och svänga tight över hinder, någonting som vi behöver jobba mer på, men som faktiskt börjar komma. Missy är ju inte lika genomarbetat som Shejpa, men det är ju bara att jobba på. Nu trivs jag med henne som agilityhund och vi har en massa kul träning att göra!

Shejpa har varit i riktigt god form under de dagar jag har kört henne. Fullt fokus och bra fart. Jag tycker alltid att det känns som att hon går så långsamt, men nu har jag nog insett att det inte är så. Om hon slår Missy med en halvsekund över en kombination på 6 hinder, och om hon nästan matchar Teds tider trots att jag klantar mig i handlingen, ja då kan hon helt enkelt inte vara så långsam. Självklart finns det tid att tjäna med henne fortfarande. Hon kan gasa på mer i vissa situationer och det ska vi verkligen jobba på. Hon kan också bli bättre på att samla sig i vissa svängar (även om det var något som hade blivit mycket bättre sedan Justine var här!). Men jag är verkligen nöjd med hur hon går nu och vi förstår varandra enormt bra i handlingen också. Det är lätt att gå felfritt med Shejpa, känns det som. Nu måste jag bara träna balansbom och gungbräda så att vi blir helt tävlingsklara någon gång…

En väldigt intressant övning som vi gjorde i onsdags var att först köra vita nummer och träna på framförbyten på den diagonala linjen. Mina hundar var duktiga på det. Sedan fick vi köra svarta nummer och fick i uppgift att bara göra framförbytet när hunden fäster på hinder 2 och 3 för att sedan sticka iväg och lämna hunden. I vanliga fall hade jag liksom hållt ögonen på hunden och sett till att de kom emellan. Nu skulle vi testa om hundarna blindbytte på oss och tog vit 3 istället för att komma mellan. Det gjorde båda mina hundar… Det hade jag trott om Missy, men inte om Shejpa, så det var ett riktigt bra test för oss och någonting vi verkligen måste jobba på.

Tack till Marius för bilderna!

2 svar på ”Mer om Laurakursen

  1. Tjena Fanny!

    Kursene var veldig bra, jeg synes de to kursene utfylte hverandre. Gi meg et hint når det kommer fler kurs.

    Håper jeg får tid til å komme ned å trene litt på banen deres snart!

    Bare ta bilder! Vi snakkes!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.