Allmän lycka

Ah. Gud vilken härlig dag vi har haft! Jag tycker så mycket om mina hundar! Missy har varit jätteduktig på lydnad och till och med ställt sig skitsnyggt i rutan (okej, med en hjälpbom men i alla fall). Hon har haft kanonbra attityd och gjort allt fint. Trots det känner vi oss inte helt förberedda inför imorgon. Det var till exempel länge sedan vi gjorde sitt i grupp och platsliggning. Det finns dock hopp och vi ska försöka göra vårt bästa och ha det kul imorgon. Jag hoppas också på att få med mig en del agility och börjar ångra att jag inte anmälde Shejpa i hoppklass, för det hade varit kul om det inte krockade med lydnaden. Missy har också kört lite agility idag och har varit duktig.

Shejpa har tränat massor idag. Hon har varit så taggad och härlig att träna med och visat massor med agilityglädje. Vi har börjat träna gungbrädan igen och det har verkligen gått bra. Ska kanske filma lite träning imorgon om jag hinner. Thomas hjälpte oss med mer träning på att svänga från balansbommen och hon var riktigt duktig. Jag har också kört raka balansbommar, men satt hinderstöd ut mot sidorna för att skapa förväntan på sväng (det brukar störa henne). Det gick bra. Hennes balansbommar har helt generellt varit väldigt bra idag och jag börjar känna mig optimistik. Det där med running contacts är verkligen fram och tillbaka känslomässigt. Så fort man får hopp så börjar man tänka att det aldrig kommer att funka, men så lossnar det och så blir man optimistisk igen. Synd att jag åker till Kanada på måndag och inte kan träna hundarna på ytterligare en dryg vecka.

Har kört lite handling med båda hundarna och fokuserade på att kunna komma in i framförbytesposition i god tid, bromsa in med bra timing och få hundarna att ta tightast möjliga väg in i svängen. Det har verkligen varit en aha-grej den här sommaren med först Justine och nu Laura, hur man kan använda nedbromsningen för att skapa bra svängar, inte bara i extrema svängar, utan också in i vanliga framförbyten. När min timing blir bra och hundarna får lära sig konceptet, så blir det helt enkelt kanonbra. Gud så kul det är med agility och gud så fina hundar jag har!

2 svar på ”Allmän lycka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.