Lydnadsmus, Hjälplimpa och Racercocker

Jag ligger i sängen på mitt flickrum i Mölndal där vi tillbringar natten på väg hem från Växjö. Jag är väldigt lyckligt lottad som har en sambo som rastar mina hundar när jag är för trött för att röra mig. Som alltid är det intensivt att hålla helgkurs på bortaplan och det blev inte bättre av att jag knappt fick sova inatt för att jag hade så ont i magen. Men det har varit jättetrevligt och Växjö BK var en positiv upplevelse. Vackra omgivningar, trevliga kursdeltagare, bra arrangemang och en hel del tid till egen träning. I fredags körde vi från Göteborg och mötte Jenny och Camilla i Halmstad för lite träning. Vill passa på att skicka ett jättetack till dem för att de ställde upp fixade tävlingaträning för oss. Missy körde igenom elitklass. Förrutom att rutan inte alls fungerade (Jenny och Camilla ville skylla på trafikbuller, men jag tror att det mest var osäkerhet som fick henne att vända tillbaka istället för att stanna på ”stå”) så gick det mesta riktigt bra. Fria följet var väldigt slarvigt, vi var ouppvärmda och hann inte förbereda oss. Apporteringarna fungerade jättebra, även vittringen. Missy har gjort många lyckade, tävlingsmässiga vittringsapporteringar de senaste dagarna. Vi har lite flyt där! Det var fint att få träna på nya dirigeringsapporter, vi blir lätt lite störda om man får konstiga apporter på tävling (långa, smala, lätta), då kan det bli ett omtag och det ska vi ju inte ha. Fjärren var kanonbra.

Pi har fått en massa förtroende som demonstrationshund i helgen och hon har faktiskt fixat det bra! Förrutom att göra matte stolt så charmade hon nog en del kursdeltagare också. Igår visade hon inlärning av bakdelskontroll och fritt följ. Idag blev det demonstration av inlärning av stå-ligg-stå-ligg till treans fjärr. Jag har slitit hårt under våra träningspass i helgen för att ge henne mer ansvar under lydnadsträningen och inte gå in och hjälpa/bryta/kommentera när hon tappar fokus. Det tar emot att vänta ut en hund som står och spanar efter fåglar i fjärran, men det har hjälpt massor och hon börjar ta fram samma fina koncentration i lydnadsträningen som hon har i shapingen. Just nu är det tre stora block att jobba med med Pi: Platsliggning, uthållighet i linförighet och signalkontroll på ligg och stå (under marsch). Dessutom behöver vi slipa på både lydnads- och jaktapporteringen.

Shejpa har fått jobba mycket med sitt kontaktfältsbeteende i helgen. Under lunchen båda dagarna och dessutom på eftermiddagen igår, satte jag upp vår planka och laddade med kycklinghalsar och kampleksak. Vi varierar mellan att köra med och utan target på nya platser med gräsunderlag. Jag var inte jättenöjd med nosduttarna igår, men idag såg det riktigt bra ut. Tanken är väl att jag ska försöka få till lite baklängeskedjning på trappan i veckan så att vi kanske, eventuellt, kan sätta det på hinder i Kanada veckan efter. Jag känner mig väl inte helt redo för det, men någon gång får man ju gå vidare också. Igår kväll byggde jag en fartig kombination åt Shejpa, passade på att lägga in däck och tunnlar och sådant som vi inte har hemma. Shejpa fick också träna lite slalom. Hon förvånade mig genom att lägga in ytterligare en växel och springa jättefort i kombinationen. En sådan fart hade jag nog aldrig vågat drömma om att jag skulle få upp på den hunden, även om jag vet att hon har kropp för det. Och även om hon springer fort, har hon huvudet med sig och massor av handlingskunskap som gör att hon är lättstyrd och lyhörd. Häftigt! Ser fram emot veckan i Kanada med henne, det märks att det har hänt mycket sedan januari, trots att vi egentligen inte har kört så mycket agility.

Hade jag inte varit så trött, hade jag lagt in några bilder, men det får bli imorgon. Nu ska jag sova och försöka komma upp tidigt imorgon så att vi kommer hem någon gång. Är det förresten någon som har någon teori om varför alla typsnitt har ändrat sig i min webbläsare? Bloggen här ser jättetråkigt ut för mig och många andra sidor har blivit annorlunda.

9 svar på ”Lydnadsmus, Hjälplimpa och Racercocker

 1. Jeg tror ikke jeg ser noen forskjell, kanskje det kommmer an på hva slags nettleser man har?
  Jeg tror også det er viktig å dra med seg ansvaret over i lydighetstreningen, selv om det er utrolig vanskelig for oss, spesielt med tilskuere..

 2. Tack för att jag fick komma och hälsa på och titta lite. Kul att ses IRL. Nu ska jag spara ihop massa pengar så vi kan komma till er och gå kurs. 🙂

 3. Ett mycket försenat tack för helgen ;)! Jag är liksom du lyckligt lottad med en sambo som hjälper då jag inte orkar. Träningen med Kiwi går framåt även om vi pga operation inte kunnat träna så mycket…men det är ju positivt att lite träning ger resultat det med. Jag hoppas att jag ska kunna komma på en agilitykurs hos dig någon gång i framtiden, det skulle vara mycket roligt! Hälsningar Madelen

 4. Tack själv för att du hörde av dig! Det var roligt att träffa hela flocken igen, två- som fyrbenta. Kul att se era duktiga hundar jobba också! Man lär sig massor av att titta på er.

  Hade gärna kommit till er i början av maj på lydnadshelg, men tyvärr så är jag uppbokad på annat håll. Jag får sätta mig ner och kolla utbudet och min kalender, något borde ju passa, tycker jag. 🙂

 5. Roligt att ses och roligt att kunna vara till hjälp!! Instämmer med Camilla; det är verkligen roligt och inspirerande att se er träna ”i verkligheten” och att få träffa alla era charmiga hundar!!

  Grabbarna hälsar och tackar för gratulationerna och för hjälpen med ett perfekt genrep på tävlingsplatsen:-)

 6. Vill bara tacka för en jättetrevlig helg och ni har verkligen fått upp ögonen på curlingmatten *ler* och vi ska göra en lista med planer och saker som ska tränas in! Började med burlekar med Inez igår och hon förstod snabbt vad det gick ut på och jag var tyst utan någon hjälp!! hi hi Ha det så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.