Lydnadsdrömmar

I natt drömde jag att jag fick ett plötsligt lydnadssug och försökte slänga mig in i en lydnadstävling utan att ens hinna rasta hunden. Vaknade och kände mig fortfarande sugen. Jag loggar fortfarande all träningstid med hundarna, och de senaste 4 månaderna har jag tränat i genomsnitt 40 sekunder lydnad om dagen med Squid. Utomhus är det isigt och halt. När vi har tillgång till inomhusträning blir det mest agility. Ska det bli något tävlat i vår så måste vi ju träna! Så jag satte mig ner och gjorde en lista över saker vi kan träna på hemma, inomhus. Sjäkvklart är det ju mycket som är svårt att träna på – helhet, fartmoment och liknande. Men man kan ju ändå ta tag i en massa småsaker, så nu är planen 6 minuter om dagen! Idag valde jag tre teman på två minuter var – vittringsapportering, sitt (i grupp, utan grupp) och signalkontroll i zätat.

Här är film på vittringen och zätat. Sittandet är lite för tråkigt för att ha med på film 😀 Vittringen har vi nog inte tränat sedan vi tävlade i början av oktober. Hon kändes säker på uppgiften, men lite slarvig med systematiken. Hon fixade det bra att bli felad för det. Zätat kändes stabilt när det gäller signalkontrollen som var dagens fokus. Däremot gillade jag inte att hon gled över på ena skinkan i första läggandet.

Vad har du för goda idéer om lydnadsträning inomhus? Skriv en kommentar!

5 svar på ”Lydnadsdrömmar

  1. I don’t do obedience and was curious as to why you don’t give him more of a chance to find the proper scented item? By waiting him out a bit… Is this a timed exercise in obedience?

    Thanks, since I am not familiar with obedience, I was just wondering. Also, you might have explained in the text, but I can’t read your language.

    Thank you,
    Pam

    • Ja. Fjärrdirigering är perfekt att jobba med på mattan inomhus! Apport också. Fast just gripa och hålla fast är våra starka sidor, så det är svårt att komma på en bra utmaning där. Funderade på att ta in hopphinder och göra riktigt svåra vinklar på hopp-apport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.