Lunchagility

Jag passar på att utnyttja luncherna till agilityträning. Shejpa fick några balansbommar idag och hon var jätteduktig 🙂 Det var svårt att få henne att göra fel idag:

Med Missy har jag jobbat med att ändra hennes attityd. Jag har mer och mer insett att det är attityden som ställer till med problem i lydnaden. Alla problem vi har tycks lösa sig automatiskt när hon har en lugnare attityd. Fria följet blir bra, halter och utgångsställningar blir raka, stadgan blir bättre och det blir mindre rörelse i fjärrdirigeringen. Istället för att fokusera på detaljerna där ska jag fokusera på hennes attityd. I agilityn har jag insett att det nog handlar om samma sak. Allt det vi har problem med: rivningar, att hålla sig kvar i slalom, att korta in sig och svänga tight, att sitta helt stilla i starten, att träffa rätt på balansbommen varje gång. Alla de sakerna tror jag hade löst sig om hon bara kunde tagga ner några steg. Vår agilityträning har därför fått en helt annan prägel de senaste dagarna. Det är tråkigt, men nödvändigt. Mycket sitta stilla, omvänt lockande och passiva godbitbelöningar. Här är en film på våra lunchpass. Jag har klippt bort det tråkigaste, så ni kan ju tänka er dubbelt så långt med bara sitta stilla också:

3 svar på ”Lunchagility

  1. Åh, ble så utrolig inspirert av å lese innleggene dine fra i går! Nå skal det trenes! 🙂 Så flinke Missy og Shejpa har blitt!

  2. Älva borde nog också få sig en dos av det du gör med Missy. Det är svårt med attityd och absolut i agility där allt ska gå så fort som möjligt, inte lätt att samtidigt hitta rätt attityd. Shejpa ser super bra ut på balansen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.