Kurstips

Jag blev kvar hemma när Thomas åkte till Sverige för att träna Pi. Min förkylning blev bara värre och dessutom har jag massor att göra hemma innan jul. Idag skiner solen, så jag har varit ute i frosten och promenerat och tränat hundarna istället för att göra sådant jag borde göra. I söndags träffade vi Eva och Tizla i Munkedal och tränade lite agility i ridhus. Shejpa fick köra hoppklass-bana och det var intressant att se vad som funkar och vad som behöver tränas mer på. Jag har planen ganska klar för mig och det är kul med agility just nu! Lydnaden är svårare att motivera sig för. Missy tävlade i ridhus i lördags, men visade både osäkerhet (sitt i grupp, dumruta) och orutin (ruta, apportering med dirigering). Jag tror att hon hade det ganska kul i alla fall och 10:or på inkallning med stå och ligg och fjärrdirigering känns inte helt fel. Jag vet att jag tidigare varit irriterad på folk som ger upp när de kommer till elit eller tar ett lydnadschampionat. Jag är nämligen helt övertygad om att de flesta hade kunnat höja sig många nivåer och ta sig till SM och liknande om de bara orkade träna ett år till. Nu står jag där själv på sätt och vis. Ung, orutinerad och lite otrygg hund som behöver mer träning och mer rutin. Ett år till så är hon strålande bra – för hon har både fart och precision. Men så ska man orka träna också och träna på det som går dåligt och inte på det som går bra… Jag önskar mig inspiration i julklapp.

Inspiration hoppas jag i alla fall på att få i mars, när Susan Garrett kommer till Sverige igen. Om du inte har anmält dig än så är det hög tid. Surfa in på www.carpemomentum.nu och anmäl dig idag! Förrutom att Susan är en otroligt duktig hundtränare så har Eva och Emelie lyckats få henne att prata om riktigt intressanta teman. Kursen som heter ”Relationship Building and Motivational Games” är nog den jag tror blir allra bäst. En kurs som alla som funderar över eller har åsikter om Ruff Love borde gå på, en kurs för alla som vill ha mer engagemang och driv i sin hund, en kurs för alla som vill ha både kontroll och glädje. Det här blir bra!

Vi har platser kvar på kurserna i Göteborg i mellandagarna. Den 27-28 december är det grundkurs för tävlingshunden. Den passar för dig som har en ung hund som du vill komma igång och träna med och för dig som kanske har börjat träna mot tävling, men känner att det brister i grunderna. På kursen jobbar vi bland annat med belöningar, attityd, shejping, fokus och stadga. Det blir en liten grupp och alla får individuell vägledning och fokus på egna önskemål. Det är inte lägre nivå på den här kursen än på tävlingslydnadskursen, skillnaden ligger i vad vi fokuserar på i träningen.

Den 29-30 december är det tävlingslydnadskurs. Den kursen passar för dig som tävlar eller vill tävla i lydnad. Vi går igenom inlärning av grundfärdigheter och moment och träningen blir individanpassad. Även här blir det en liten grupp och vi anpassar oss efter deltagarnas önskemål. Vi tar också upp tävlingsträning/uthållighetsträning och baklängedkedjning. Båda kurserna går på GMBK (Sisjön) i Mölndal. Anmälan till fanny@klickerklok.se – skriv vilken kurs du vill gå, ditt namn, adress, telefonnummer, hundnamn, ras, ålder och om du har några speciella önskemål eller kommentarer.

3 svar på ”Kurstips

  1. Hei Fanny!
    Vi har vært innom her flere ganger også for å få litt klikkerinspirasjon 🙂
    Veldig hyggelig at du tok deg tid til å skrive en hilsen i gjesteboken vår!
    Kanskje vi sees på kurs en gang?
    God jul til dere også!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.